ĐEVRECI SA SIROM BOLJI OD KLASIČNIH Držaće vas dugo sitim, a osvajaju od prvog zalogaja
Slasni i ukusni, nema ko vam neće tražiti recept.

Potrebno je:
Za testo:
- 440 g brašna
- 2 suvog kvasca ili 25 g svežeg
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 80 ml tople vode
- 180 ml toplog mleka
- 1 jaje
- 60 g putera
Za punjenje:
- 60 g putera
- 100 g čedar sira
Za premazivanje:
- 1 jaje
- morska so
- susam ili mak
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac, toplu vodu i šećer. Promešajte dobro, pa ostavite da se kvasac aktivira 10 minuta. Onda dodajte prosejano brašno i so, toplo mleko, jaje i istopljen puter. Zamesite testo, pa ga stavite u nauljenu posudu i pokrijte provdinom folijom. Pustite da nadođe nekih sat vremena na toplom mestu. Testo prebacite na pobrašnjenu površinu i razvucite u pravougaonik. Dve trećine testa premažite sa 30 g putera sobne temeprature. Pospite preko 50 g rendanog čedar sira. Čistu stranu testa presavjte do sredine, pa preklopite drugom stranom testa. Onda razvucite, pa premažite preostalim puterom isto 2/3 testa i pospite preostalim rendanim sirom. Ponovo preklopite testo na isti način, prvo čistim delom do sredine, pa preklopite drugom stranom testa, pa ponovo razvucite,i isecite na 8 traka. Uvijte svaku traku i spojite krajeve tako da dobijete krug sa šupljinom na sredini. Đevreke poređajte na pleh obložen pek papirom, pa pokrijte krpom i pustite da nadođu nekih pola sata. Potom premažite umućenim jajetom. Pospite solju i susamom. Pecite đevreke oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:

NAJBOLJI ĐEVREK Služite uz jogurt ili kiselo mleko
Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.

DOMAĆI ĐEVREK Još bolji od onog iz pekare, a odlično ide uz jogurt ili kiselo mleko
Ako volite kupovni đevrek, ovaj domaći ćete obožavati.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.

PICA TROUGLIĆI Savršeni za lepo veče sa prijateljima, razgrabiće se čim se postave
Najbolje služite uz šolju jogurta.
BRZA I JEDNOSTAVNA VEČERA Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, sočne i aromatične
Obrok sa tikvicama je hranljiv i ukusan, te smo sigurni da ćete prste polizati

NITI GOJI, NITI GREJE TELO, PRIJA NEVEROVATNO Recept za letnju belu čorbu okrepljuje organizam, evo šta joj to daje božanski ukus
Svaki dan ćete želeti da vam se nađe na stolu...

JELU DAJU POSEBAN ŠMEK Ako vam je nestalo prezli, ovih 6 namirnica idealna su zamena
Evo koje su najbolje zamene za prezle

POHOVANI OSLIĆ Savršena ideja za ukusan posni ručak, svi će tražiti dodatak!
Zdrav ručak za celu porodicu.

RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Topi se u ustima i nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)