ĐEVRECI SA SIROM BOLJI OD KLASIČNIH Držaće vas dugo sitim, a osvajaju od prvog zalogaja
Slasni i ukusni, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
Za testo:
- 440 g brašna
- 2 suvog kvasca ili 25 g svežeg
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 80 ml tople vode
- 180 ml toplog mleka
- 1 jaje
- 60 g putera
Za punjenje:
- 60 g putera
- 100 g čedar sira
Za premazivanje:
- 1 jaje
- morska so
- susam ili mak
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac, toplu vodu i šećer. Promešajte dobro, pa ostavite da se kvasac aktivira 10 minuta. Onda dodajte prosejano brašno i so, toplo mleko, jaje i istopljen puter. Zamesite testo, pa ga stavite u nauljenu posudu i pokrijte provdinom folijom. Pustite da nadođe nekih sat vremena na toplom mestu. Testo prebacite na pobrašnjenu površinu i razvucite u pravougaonik. Dve trećine testa premažite sa 30 g putera sobne temeprature. Pospite preko 50 g rendanog čedar sira. Čistu stranu testa presavjte do sredine, pa preklopite drugom stranom testa. Onda razvucite, pa premažite preostalim puterom isto 2/3 testa i pospite preostalim rendanim sirom. Ponovo preklopite testo na isti način, prvo čistim delom do sredine, pa preklopite drugom stranom testa, pa ponovo razvucite,i isecite na 8 traka. Uvijte svaku traku i spojite krajeve tako da dobijete krug sa šupljinom na sredini. Đevreke poređajte na pleh obložen pek papirom, pa pokrijte krpom i pustite da nadođu nekih pola sata. Potom premažite umućenim jajetom. Pospite solju i susamom. Pecite đevreke oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
NAJBOLJI ĐEVREK Služite uz jogurt ili kiselo mleko
Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.
DOMAĆI ĐEVREK Još bolji od onog iz pekare, a odlično ide uz jogurt ili kiselo mleko
Ako volite kupovni đevrek, ovaj domaći ćete obožavati.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)