ĐEVRECI SA SIROM BOLJI OD KLASIČNIH Držaće vas dugo sitim, a osvajaju od prvog zalogaja

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Slasni i ukusni, nema ko vam neće tražiti recept.

đevreci sa sirom
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • 440 g brašna
  • 2 suvog kvasca ili 25 g svežeg
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • 80 ml tople vode
  • 180 ml toplog mleka
  • 1 jaje 
  • 60 g putera

Za punjenje:

  • 60 g putera
  • 100 g čedar sira

Za premazivanje:

  • 1 jaje 
  • morska so
  • susam ili mak 

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac, toplu vodu i šećer. Promešajte dobro, pa ostavite da se kvasac aktivira 10 minuta. Onda dodajte prosejano brašno i so, toplo mleko, jaje i istopljen puter. Zamesite testo, pa ga stavite u nauljenu posudu i pokrijte provdinom folijom. Pustite da nadođe nekih sat vremena na toplom mestu. Testo prebacite na pobrašnjenu površinu i razvucite u pravougaonik. Dve trećine testa premažite sa 30 g putera sobne temeprature. Pospite preko 50 g rendanog čedar sira. Čistu stranu testa presavjte do sredine, pa preklopite drugom stranom testa. Onda razvucite, pa premažite preostalim puterom isto 2/3 testa i pospite preostalim rendanim sirom. Ponovo preklopite testo na isti način, prvo čistim delom do sredine, pa preklopite drugom stranom testa, pa ponovo razvucite,i isecite na 8 traka. Uvijte svaku traku i spojite krajeve tako da dobijete krug sa šupljinom na sredini. Đevreke poređajte na pleh obložen pek papirom, pa pokrijte krpom i pustite da nadođu nekih pola sata. Potom premažite umućenim jajetom. Pospite solju i susamom. Pecite đevreke oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading