ĐEVRECI SA SIROM BOLJI OD KLASIČNIH Držaće vas dugo sitim, a osvajaju od prvog zalogaja
Slasni i ukusni, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
Za testo:
- 440 g brašna
- 2 suvog kvasca ili 25 g svežeg
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 80 ml tople vode
- 180 ml toplog mleka
- 1 jaje
- 60 g putera
Za punjenje:
- 60 g putera
- 100 g čedar sira
Za premazivanje:
- 1 jaje
- morska so
- susam ili mak
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac, toplu vodu i šećer. Promešajte dobro, pa ostavite da se kvasac aktivira 10 minuta. Onda dodajte prosejano brašno i so, toplo mleko, jaje i istopljen puter. Zamesite testo, pa ga stavite u nauljenu posudu i pokrijte provdinom folijom. Pustite da nadođe nekih sat vremena na toplom mestu. Testo prebacite na pobrašnjenu površinu i razvucite u pravougaonik. Dve trećine testa premažite sa 30 g putera sobne temeprature. Pospite preko 50 g rendanog čedar sira. Čistu stranu testa presavjte do sredine, pa preklopite drugom stranom testa. Onda razvucite, pa premažite preostalim puterom isto 2/3 testa i pospite preostalim rendanim sirom. Ponovo preklopite testo na isti način, prvo čistim delom do sredine, pa preklopite drugom stranom testa, pa ponovo razvucite,i isecite na 8 traka. Uvijte svaku traku i spojite krajeve tako da dobijete krug sa šupljinom na sredini. Đevreke poređajte na pleh obložen pek papirom, pa pokrijte krpom i pustite da nadođu nekih pola sata. Potom premažite umućenim jajetom. Pospite solju i susamom. Pecite đevreke oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
NAJBOLJI ĐEVREK Služite uz jogurt ili kiselo mleko
Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.
DOMAĆI ĐEVREK Još bolji od onog iz pekare, a odlično ide uz jogurt ili kiselo mleko
Ako volite kupovni đevrek, ovaj domaći ćete obožavati.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)