DOMAĆI ĐEVREK Još bolji od onog iz pekare, a odlično ide uz jogurt ili kiselo mleko
Ako volite kupovni đevrek, ovaj domaći ćete obožavati.
Potrebno je
- 1 kg brašna T-400
- 300 g susama
- 1 kocka svežeg kvasca
- 30 g šećera
- 30 g putera
- 500 ml vode
- 25 g soli
Sirup:
- 1 kg šećera
- 1 l vode
Priprema:
Sirup: Sipajte vodu i šećer i kuvajt dok se ne zgusne kao za baklavu.
Testo: U činiju sipajte šećer, kvasac, puter i vodu. Izmešajte i dodajte so, pa postepeno dodajte brašno. Rukama umesite testo. Dobijenu smesu podelite na 14 loptica i ostavite da narastu 30 minuta. Od svake loptice napravite duguljaste valjke, presavijte napola i uvijte kao pletenicu pa savijte ukrug kako bi se dobio đevrek. Svaki đevrek umočite u napravljen sirup, pa u susam. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje, a preostali sirup prelijte preko đevreka. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆE KIFLICE Umesite ih za doručak, a savršene su i za večeru
Mekane kao duša, a sočne, odlično se slažu sa jogurtom.
POSNI KROASANI Ukusni, vazdušasti i mekani kao duša, a sjajno idu uz kafu
Sočni i neutralnog ukusa, sjajno se slažu sa raznim slanim i slatkim prilozima.
POGAČICE SA ČVARCIMA Držaće vas dugo sitim, a odlično se slažu sa jogurtom ili kiselim mlekom
Slasne i drugačije, zaboravićete na pekaru.
DANIJELINE NEMASNE PANCEROTE MEKANE KAO DUŠA Prave se brzo i lako, a najbolje idu sa jogurtom
Napravite ovo neodoljivo pecivo po receptu Danijele Petrović iz Beograda
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)