PIRE OD KARFIOLA Lagan, kremast i zasitan, nećete moći da prestanete da ga jedete

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Služite uz ribu ili jelo po želji.

pire od karfiola
Shutterstock

Potrebno je:

  • glavica karfiola
  • 3 šolje vode
  • 4 čena belog luka
  • kašičica soli
  • biber
  • 1 list lovora
  • 1 kašika putera
  • mleko

Priprema:

Na srednjoj temperaturi zagrejte vodu sa solju, pa kad krene da vri, ubacite karfiol iskidan na cvetiće, beli luk i lovor. Kada karfiol omekša, procedite vodu pa izvadite lovorov list. Onda dodajte puter, pa ostavite da se istopi. Mikserom umutite uz dodavanje soli i bibera, a može i malo mleka. Pire od karfiola je gotov.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading