FANTASTIČAN RECEPT IZ BAKINE KUHINJE Zimsko jelo, kupus sa suvim rebrima i slaninom, ugrejaće vam stomak i dušu
Sezona je kada hodnici zgrada širom gradova Srbije mirišu na kiseli kupus, a burencima sa potopljenim kupusom na selu polako se vidi dno
Potrebno:
- 1 glavice kiselog kupusa
- 200 gr suvih rebara
- 100 gr suve slanine
- 2 snicle svezem mesa od vrata
- listovi lorbera
- manja glavica belog luka po zelji
- 1 k.k. aleve paprike
- 1 kasicica tucane ljute
- malo zna bibera
Priprema:
Kupus iseckati na krupnije pa malo proprati u hladnoj vodi u zavisnosti dali je jako ili slabije kiseo.
Dodati u ekspres lonac ili šerpu jednu glavicu seckanog kupusa pa u sredinu poredjati suhomesnato, lorber, pa odozgo naseckajte drugu glavicu. Dodati , alevu i ljutu papriku, biber i očišćen i naseckan beli luk. Naliti vodom da ogrezne i staviti na tiho da se kuva oko sat ipo da voda uvri.
Možda vas zanima:
KISELI KUPUS U TEGLI Lako se priprema, ukusan i pun je vitamina, a na dohvat ruke
Seckani kiseli kupus u tegli je zaboravljena zimnica u Srbiji, a to se nekada obavezno pripremalo
PREDLOG ZA RUČAK Sladak kupus sa suvim mesom, mirišljavo jelo koje svi sipaju dva puta!
Naše tradicionalno jelo sa kojim ne možete da pogrešite.
PREDLOG ZA RUČAK Sladak kupus s junetinom po porodičnom receptu koji se prenosi s kolena na koleno
Jelo koje je neizostavno u našem jelovniku.
SUPER RUČAK OD SAMO 2 NAMIRNICE Kiseli kupus pokriven krompirom
Lako se pravi, a ukus je fantastičan.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)