Hladni dani su nezamislivi bez jela s kašikom a najomiljeniji je LOVAČKI GULAŠ s junetinom i pivom
Ukoliko ste ljubitelj piva i tradicionalnih jela, ovom receptu ćeteteško odoleti. na vama je samo da odaberete omiljeni prilog (palenta, njoke, knedle,testenina, pire) i uživate u jedinstvenim mirisima koji se šire iz lonca dok se gulaš lagano krčka.
Gulaš s crnim pivom
Sastojci:
500 g junećeg mesa
1 glavica crvenog luka
1 šargarepa
2 krompira
3 čena belog lika
500 ml mesnog bujona
200 ml piva
1,5 kašika pšeničnog brašna
ulje
so
sveže mlevena paprika
ovorov list
prethodno sušeni timijan
Priprema:
Luk, šargarepu i krompir iseći na debele kolutove, meso iseći na kockice i posuti brašnom (svaki komad uvaljajte). Na maslinovom ulju propržiti crni luk, dodati sitno iseckan beli luk, promešati i izvaditi crni luk iz šerpe. Dodajte još maslinovog ulja i propržite kockice mesa sa svih strana. Ulijte mesni bujon da ogrezne. Dodajte šargarepu, krompir, pivo, prženi luk, lovorov list i timijan. Posolite i pobiberite, dobro promešajte i ostavite da se kuva na laganoj vatri oko 2,5 sata. Povremeno premešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Dobro ćete omrsiti brke pred post, jer ovaj JUNEĆI GULAŠ je toliko ukusan DA PROSTO POLUDIŠ
Planirate ručak, a ostali ste bez ideja? Juneći gulaš uvek ima prolaznu ocenu, a u kombinaciji s krumpirom ovo jelo je savršeno
JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.
Tajna ovog SLASNOG GULAŠA JE U PIVU, ali i sastojku koji se ubacuje na kraju za kremastiji ukus
Ako volite aromatičnije ukuse za ovaj recept kupite crno pivo i svi za stolom će polizati svoje tanjire.
GRČKI RUČAK Juneći gulaš sa mediteranskim začinima koji mu daju poseban šmek
Pravo jelo za porodični ručak. Poslužite uz krompir ili testeninu.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)