Hladni dani su nezamislivi bez jela s kašikom a najomiljeniji je LOVAČKI GULAŠ s junetinom i pivom

alo.rs/I. V.

13:47

Sezonski recepti 0

Ukoliko ste ljubitelj piva i tradicionalnih jela, ovom receptu ćeteteško odoleti. na vama je samo da odaberete omiljeni prilog (palenta, njoke, knedle,testenina, pire) i uživate u jedinstvenim mirisima koji se šire iz lonca dok se gulaš lagano krčka.

Hladni dani su nezamislivi bez jela s kašikom a najomiljeniji je LOVAČKI GULAŠ s junetinom i pivom
Printscreen/Youtube

 

Gulaš s crnim pivom

Sastojci:

500 g junećeg mesa

1 glavica crvenog luka

1 šargarepa

2 krompira

3 čena belog lika

500 ml mesnog bujona

200 ml piva

1,5 kašika pšeničnog brašna

ulje

so

sveže mlevena paprika

ovorov list

prethodno sušeni timijan

Priprema:

Luk, šargarepu i krompir iseći na debele kolutove, meso iseći na kockice i posuti brašnom (svaki komad uvaljajte). Na maslinovom ulju propržiti crni luk, dodati sitno iseckan beli luk, promešati i izvaditi crni luk iz šerpe. Dodajte još maslinovog ulja i propržite kockice mesa sa svih strana. Ulijte mesni bujon da ogrezne. Dodajte šargarepu, krompir, pivo, prženi luk, lovorov list i timijan. Posolite i pobiberite, dobro promešajte i ostavite da se kuva na laganoj vatri oko 2,5 sata. Povremeno premešajte.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

https://trpeza.alo.rs/slatki-kutak/vesti/39670/kazu-da-je-nalik-svarcvald-torti-desert-cudnog-imena-i-jos-cudnovatijeg-ukusa/vest

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading