Hladni dani su nezamislivi bez jela s kašikom a najomiljeniji je LOVAČKI GULAŠ s junetinom i pivom
Ukoliko ste ljubitelj piva i tradicionalnih jela, ovom receptu ćeteteško odoleti. na vama je samo da odaberete omiljeni prilog (palenta, njoke, knedle,testenina, pire) i uživate u jedinstvenim mirisima koji se šire iz lonca dok se gulaš lagano krčka.
Gulaš s crnim pivom
Sastojci:
500 g junećeg mesa
1 glavica crvenog luka
1 šargarepa
2 krompira
3 čena belog lika
500 ml mesnog bujona
200 ml piva
1,5 kašika pšeničnog brašna
ulje
so
sveže mlevena paprika
ovorov list
prethodno sušeni timijan
Priprema:
Luk, šargarepu i krompir iseći na debele kolutove, meso iseći na kockice i posuti brašnom (svaki komad uvaljajte). Na maslinovom ulju propržiti crni luk, dodati sitno iseckan beli luk, promešati i izvaditi crni luk iz šerpe. Dodajte još maslinovog ulja i propržite kockice mesa sa svih strana. Ulijte mesni bujon da ogrezne. Dodajte šargarepu, krompir, pivo, prženi luk, lovorov list i timijan. Posolite i pobiberite, dobro promešajte i ostavite da se kuva na laganoj vatri oko 2,5 sata. Povremeno premešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Dobro ćete omrsiti brke pred post, jer ovaj JUNEĆI GULAŠ je toliko ukusan DA PROSTO POLUDIŠ
Planirate ručak, a ostali ste bez ideja? Juneći gulaš uvek ima prolaznu ocenu, a u kombinaciji s krumpirom ovo jelo je savršeno
JUNEĆI GULAŠ PO KAFANSKOM RECEPTU Ova dva sastojka mu daju potpuni šmek, bićete iznenađeni koji su
Dva potpuno neočekivana sastojka dodaju na ukusu, nema ko vam neće tražiti recept.
PIKANTNI VOJVOĐANSKI GULAŠ Sočni zalogaji od mesa koji se tope u ustima, specijalitet koji svi obožavaju!
Vojvođanski gulaš se uvek pravi od junetine sa dodatkom začina i treba da bude čorbast.
JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)