AROMATIČNI KROMPIR IZ GRČKE Spremite se za boravak na plaži uz nezaobilaznu hranu

Alo.rs

16:00

Kulinarski globus 0

Ne smete da ga propustite ako ste na letovanju.

AROMATIČNI KROMPIR IZ GRČKE Spremite se za boravak na plaži uz nezaobilaznu hranu
pixabay

Grčki krompir

Sastojci:

1,5 kg sitnijih krompira

2 kašike maslinovog ulja

2 kašike putera

sok od jednog limuna

4 čena belog luka

1 kašika origana

1 kašika aleve paprike

2 kašike peršuna

narendana kora 1 limuna

so

Priprema:

U lonac ubacite krompire isečene napola po dužini, maslinovo ulje, puter, beli luk, origano i papriku, pa dodajte limun. Posolite i pobiberite po želji. Poklopite i krčkajte na slaboj vatri sve dok krompiri ne postanu mekani. Poslužite odmah, garnirano peršunom i rendanim limunom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading