STARINSKO SOČNO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, savršenstvo dobrog ukusa
Možete da pravite sa bilo kojom vrstom kobasice, koju god da imate, dovoljan vam je jedan red kolutova. Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim

Sastojci za tepsiju dimenzija 30 x 20:
- 5 – 6 većih krompira
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 red kobasice bilo koje ( težina može da varira zavisno koliko debelo kolutove isečete , može da se priprema čak i sa kulenom i slaninom )
- 200 ml pirinča ( 1 šolja )
- 1 kašika suvog začina
- 1 kašika brašna
- 1l vode
- 50 ml ulja
Priprema:
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Očistiti i iseći crni luk na tanke kriške.
Rasporediti ga po dnu tepsije.
Očistiti krompir pa ga iseći na tanke kolutove i njime prekriti crni luk.
Slagati tako da jedan kraj koluta prelazi preko drugog, da baš nema prostora izmedju kolutova krompira.
Preko posuti pirinčem, a preko njega poslagati kolutove kobasice.
Preko kobasice poslagati drugu polovinu krompira.
Pomešati vodu da uljem, suvim začinom i brašnom.
Razmutiti da nema grudvica pa preliti preko krompira u tepsiji.
Sve treba da ” pliva”, ali ne brinite ta voda će ispariti, a krompiru je potrebna da bi omekanio, prvo se skuvao pa onda zapekao.
Staviti da se peče oko 90 minuta.
Gotovo je kada je krompir odgore blago porumenio, a u plehu jos uvek ima malo safta.
Izvaditi i prohladiti 10ak minuta jer je sve jako vrelo, posebno krompir i pirinač, pa onda poslužiti.
Prijatno.
Možda vas zanima:

LEPŠA NEGO SA MESOM Posna sarma sa šampinjonima i sojom, savršenstvo u tanjiru
Dodatak šampinjona i kiseli kupus, soja, pirinač upotpunjuju fantastičan ukus posne sarme

FANTAZIJA UKUSA Lazanje sa palačinkama, ništa lepše niste probali
Kako nam je trebalo toliko vremena da spojimo naše dve omiljene hrane

GURMANSKI BRUSKETI NA ITALIJANSKI NAČIN Hrskavi zalogajčići sa pršutom nestaće sa stola odmah
Savršeni i hrskavi, pravićete stalno.

PATLIDŽAN PUNJEN SIROM Sočno jelo koje govori 1000 jezika, a pravi se očas posla i uspeva svima
Obrok za pamćenje, prste da poližete.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.

KREMASTA MIMOZA SALATA Vrhunsko predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu, a ukusa koji se pamti
Sočna i ukusna, a ide uz razna jela.

CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.

DŽUNGLA TORTA Kremasta poslastica kakvu do sada niste jeli, svi koji su je probali je obožavaju
Sočna i voćna, za prave sladokusce.

SOČNI GULAŠ SA PIVOM Jelo za gurmane i one izbirljive ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, pravićete stalno.
Komentari (0)