STARINSKO SOČNO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, savršenstvo dobrog ukusa
Možete da pravite sa bilo kojom vrstom kobasice, koju god da imate, dovoljan vam je jedan red kolutova. Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
Sastojci za tepsiju dimenzija 30 x 20:
- 5 – 6 većih krompira
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 red kobasice bilo koje ( težina može da varira zavisno koliko debelo kolutove isečete , može da se priprema čak i sa kulenom i slaninom )
- 200 ml pirinča ( 1 šolja )
- 1 kašika suvog začina
- 1 kašika brašna
- 1l vode
- 50 ml ulja
Priprema:
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Očistiti i iseći crni luk na tanke kriške.
Rasporediti ga po dnu tepsije.
Očistiti krompir pa ga iseći na tanke kolutove i njime prekriti crni luk.
Slagati tako da jedan kraj koluta prelazi preko drugog, da baš nema prostora izmedju kolutova krompira.
Preko posuti pirinčem, a preko njega poslagati kolutove kobasice.
Preko kobasice poslagati drugu polovinu krompira.
Pomešati vodu da uljem, suvim začinom i brašnom.
Razmutiti da nema grudvica pa preliti preko krompira u tepsiji.
Sve treba da ” pliva”, ali ne brinite ta voda će ispariti, a krompiru je potrebna da bi omekanio, prvo se skuvao pa onda zapekao.
Staviti da se peče oko 90 minuta.
Gotovo je kada je krompir odgore blago porumenio, a u plehu jos uvek ima malo safta.
Izvaditi i prohladiti 10ak minuta jer je sve jako vrelo, posebno krompir i pirinač, pa onda poslužiti.
Prijatno.
Možda vas zanima:
LEPŠA NEGO SA MESOM Posna sarma sa šampinjonima i sojom, savršenstvo u tanjiru
Dodatak šampinjona i kiseli kupus, soja, pirinač upotpunjuju fantastičan ukus posne sarme
FANTAZIJA UKUSA Lazanje sa palačinkama, ništa lepše niste probali
Kako nam je trebalo toliko vremena da spojimo naše dve omiljene hrane
TAKITOSI SA PILETINOM Dekorativni, zasitni i savršeno ukusni, a jednostavni za pripremu
Savršeni za lepo druženje sa prijateljima.
TORTILJA SA ŠUNKOM I KAČKAVALJEM Spolja hrskava, a unutra mekana, vaša nepca će uživati
Brzo predjelo držaće vas dugo sitim.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)