BRZ, JEDNOSTAVAN I ZDRAV OBROK Piletina sa povrćem nešto je najukusnije što ćete jesti za ručak
Svima se dopada.
Piletina s povrćem
Sastojci:
2 tikvice
2 crvene paprike
60 g crnih maslinki
4 paradajza
2 čena belog luka
4 kašike maslinovog ulja
1 kašičica biozačina
1/2 kašičice šećera
so, biber
4 pileća filea
100 g maskarponea
1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
Papriku i tikvice iseckajte na štapiće. Na ulju prodinstajte sitno seckan beli luk te dodajte povrće i promešajte da se dobro obloži uljem. Ubacite u rernu zagrejanu na 210 stepeni 15 minuta. Izvadite, pospite biozačinom, šećerom, solju i biberom i dobro promešajte. Preko povrća poređajte masline i paradajz, pa vratite u rernu na 20-25 minuta. Za to vreme posoljeni i pobibereni file ispecite na roštilju. Pečenom povrću dodajte maskarpone, promešajte da se istopi i poslužite kao bogat sos uz piletinu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
LAKO ZA PRIPREMU Pileće kuglice sa neodoljivim kremastim punjenjem tražićete još!
Uživaćete u svakom zalogaju.
PRSTE DA POLIŽEŠ Savršena hrskava pileća krilca za sve ukućane
Nigde ih nećete probati ovako ukusne.
HRPA POVRĆA I VITAMINA U TANJIRU Spremite varivo sa piletinom kao iskusni kuvar
Ne možete da omanete sa pripremom.
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Za ovu punjenu piletinu, tražićete porciju JOŠ
Sočna i ukusna, svima će se dopasti.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)