KREMASTIJE NE MOŽE Testenina sa sosom od gorgonzole gutaćete pogledom
Za sve ljubitelje testenina.
Testenina u umaku od gorgonzole
Sastojci:
200 g gorgonzole (ili drugi buđav sir)
150 g maskarponea
100 ml mleka
50 g putera
500 g testenine
1 kašičica soka od limuna
1 kašičica seckanog vlašca
Priprema:
U tiganju na laganoj vatri rastopite puter, dodajte mleko, komadiće buđavog sira i maskarpone. Kad sos provri, dodajte limunov sok, začinite solju i biberom i kuvajte još dva minuta. U drugom loncu u provreloj posoljenoj vodi skuvajte po uputstvu za pripremu s kutije te procedite. Pomešajte sa sosom od sira, dobro promešajte i pospite sveže seckanim vlašcem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
VEGANSKI SOS ZA ŠPAGETE Jedite ga bez griže savesti!
Lako se sprema i odličnog je ukusa.
NEODOLJIVO UKUSNA I LAKA ZA PRIPREMU Za sicilijanskom pastom su svi odlepili!
Idealan je predlog za ručak.
SAVRŠENO Vege sos sa pastu možete da jedete bez griže savesti
Pravićete ga često, videćete.
PASTA IZ RERNE ZA KADA NEMATE VREMENA A 100 puta bolja od one klasične, prste da poližete
Sočna i punog ukusa, postaće vaše novo omiljeno jelo.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)