KREMASTIJE NE MOŽE Testenina sa sosom od gorgonzole gutaćete pogledom

Alo.rs

10:01

Sezonski recepti 0

Za sve ljubitelje testenina.

pasta
unsplash.com

Testenina u umaku od gorgonzole

Sastojci:

200 g gorgonzole (ili drugi buđav sir)

150 g maskarponea

100 ml mleka

50 g putera

500 g testenine

1 kašičica soka od limuna

1 kašičica seckanog vlašca

Priprema:

U tiganju na laganoj vatri rastopite puter, dodajte mleko, komadiće buđavog sira i maskarpone.  Kad sos provri, dodajte limunov sok, začinite solju i biberom i kuvajte još dva minuta. U drugom loncu u provreloj posoljenoj vodi skuvajte po uputstvu za pripremu s kutije te procedite. Pomešajte sa sosom od sira, dobro promešajte i pospite sveže seckanim vlašcem.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading