KRMENADLE IZ RERNE Fino se krčkale u sosu, pa su mekane i sočne!

Trpeza/ V.V.

14:05

Sezonski recepti 0

Jednostavn ručak sa mesom, idealan za radni dan.

KRMENADLE IZ RERNE Fino se krčkale u sosu, pa su mekane i sočne!
Shutterstock

Sastojci:

5-6 krmenadli

1 crni luk

4 čena belog luka

1 kocka za supu

500 ml vrele vode

100 ml belog vina

10 kašika brašna

2 lista lovora

Priprema:

Šnicle oprati, osušiti papirnim ubrusom, istanjiti, posoliti po ukusu. Uvaljati u brašno i propržiti na malo ulja da porumene. Poređati ih u posudu podmazanu uljem i staviti lovor. U istom tiganju propržiti iseckan crni luk da omekša, dodati iseckan beli luk i 3 kašike brasna. U pola litra vode razmutiti kocku za supu i preliti luk i brasno u tiganju. Mešati da se malo zgusne i preliti krmenadle da ih potpuno prekrije sos. Sipati vino, pokriti posudu aluminijumskom folijom i peći u rerni 45 minuta na 180 stepeni. Skloniti foliju i peći jos deset minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading