KRMENADLE IZ RERNE Fino se krčkale u sosu, pa su mekane i sočne!
Jednostavn ručak sa mesom, idealan za radni dan.

Sastojci:
Možda vas zanima:

RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE Napravite specijalitet kao pravi Bečlija, topiće se u ustima!
Poslužite uz krompir ili sezonsku salatu.

LESKOVAČKA MUĆKALICA Tradicionalno jelo od mesa i povrća, savršen izbor za vrele dane!
Mućkalica može da se jede za bilo koji obrok.

SOČNI PILEĆI RAŽNJIĆI S POVRĆEM Rapsodija letnjih ukusa stiže iz tiganja za pola sata!
U toplim danima svima se jede lagana hrana. Ovi ražnjići su pravi izbor. Zasitiće vas, a jelo je zdravo.

JUNEĆI PERKELT Probajte mađarski gulaš sa mekanim mesom koje se topi u ustima!
Perkelt je mađarski specijalitet koji je malo gušći od gulaša.
5-6 krmenadli
1 crni luk
4 čena belog luka
1 kocka za supu
500 ml vrele vode
100 ml belog vina
10 kašika brašna
2 lista lovora
Priprema:
Šnicle oprati, osušiti papirnim ubrusom, istanjiti, posoliti po ukusu. Uvaljati u brašno i propržiti na malo ulja da porumene. Poređati ih u posudu podmazanu uljem i staviti lovor. U istom tiganju propržiti iseckan crni luk da omekša, dodati iseckan beli luk i 3 kašike brasna. U pola litra vode razmutiti kocku za supu i preliti luk i brasno u tiganju. Mešati da se malo zgusne i preliti krmenadle da ih potpuno prekrije sos. Sipati vino, pokriti posudu aluminijumskom folijom i peći u rerni 45 minuta na 180 stepeni. Skloniti foliju i peći jos deset minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

GRANITIRANI KROMPIRIĆI Savršeno hrskavi, a super kao prilog, ukusa koji se ne zaboravlja
Dodajte uz meso ili jelo po izboru.

PUNJENI PATLIDŽAN RAJ ZA NEPCA Ručak koji će ukućani razgrabiti u trenu
Sočno i slasno jelo oduševiće i one izbirljive.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Klasik domaće kuhinje koji ne izlazi iz mode, samo mu popularnost raste
Sočne i neodoljive, super idu uz pire krompir.

NAJBOLJI RECEPT ZA PROTEINSKE PALAČINKE Savršene za slatki početak dana, a uklapaju se u dijetu
Ukusne i zdrave, a daće vam energije za ceo dan.

BORANIJA SA PAVLAKOM ZA KUVANJE Savršen prilog uz šnicle ili ribu, a pravi se prelako
Kremasta i lagana, daće šmek svakom jelu.
Komentari (0)