IDEALNO PROLEĆNO JELO Očas posla napravite zdravu čorbicu sa mladim lukom
Našem organizmu potrebni su laganiji obroci koji će dati dovoljno energije i osećaj sitosti
Sastojci:
- 1 veza mladog luka
- 500 ml soka od paradajza
- 200 ml vode
- 2 šargarepe
- 1 manja vezica peršuna
- suvi začin
- so, biber
Priprema:
Mladi luk naseckajte na kolutiće zajedno sa zelenim perima. Prodinstajte ga u šerpi sa malo ulja dok se ne omekša. Šargarepu takođe očistite, isecite i dodajte u luk, pa sve nalijte vodom da ogrezne. Kuvajte dok skroz ne omekšaju, a potom sipajte sok od paradajza. Začinite sve po ukusu, pa kuvajte dok ne provri. Ukoliko je previše gusta dodajte malo vode, da dobijete željenu gustinu. Nakon toga smanjite vatru i krčkajte sve zajedno još nekih 15-20 minuta uz povremeno mešanje. Pre serviranja odozgo pospite sitno seckanim peršunom.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠA JELA ZA VIDOVDAN Domaćice iz Kosova ih tradicionalno prave svake godine za veliki praznik, prenose se s kolena na koleno
Ova jela se svake godine na Kosovu prave za Vidovdan
GURABIJE SRCU NAJMILIJE Poslastica na koju niko ne ostaje ravnodušan
Miris našeg detinjstva!
IZBEGNITE OVE GREŠKE Evo zašto sir nikada ne treba direktno iz frižidera da servirate na tanjir
Gotovo svaki sir treba izvaditi iz hladnjaka barem sat vremena pre služenja
DUŠU DALO UZ ROŠTILJ Prepečeni hleb sa belim lukom, aromatičan i hrskav
Toliko dobar da mu niko neće odoleti, a možete da ga servirate uz bilo koje meso
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)