IDEALNO PROLEĆNO JELO Očas posla napravite zdravu čorbicu sa mladim lukom

trpeza.rs

11:27

Sezonski recepti 0

Našem organizmu potrebni su laganiji obroci koji će dati dovoljno energije i osećaj sitosti

čorba
Shutterstock

Sastojci:

  • 1 veza mladog luka
  • 500 ml soka od paradajza
  • 200 ml vode
  • 2 šargarepe
  • 1 manja vezica peršuna
  • suvi začin
  • so, biber

Priprema:

Mladi luk naseckajte na kolutiće zajedno sa zelenim perima. Prodinstajte ga u šerpi sa malo ulja dok se ne omekša. Šargarepu takođe očistite, isecite i dodajte u luk, pa sve nalijte vodom da ogrezne. Kuvajte dok skroz ne omekšaju, a potom sipajte sok od paradajza. Začinite sve po ukusu, pa kuvajte dok ne provri. Ukoliko je previše gusta dodajte malo vode, da dobijete željenu gustinu. Nakon toga smanjite vatru i krčkajte sve zajedno još nekih 15-20 minuta uz povremeno mešanje. Pre serviranja odozgo pospite sitno seckanim peršunom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading