UPRLJAĆETE SAMO JEDNU ŠERPU Testenina fina probudiće vam sva čula

Alo.rs

12:00

Sezonski recepti 0

Posle završenog obroka nećete imati problem sa sudovima.

UPRLJAĆETE SAMO JEDNU ŠERPU Testenina fina probudiće vam sva čula
Shutterstock

Testenina iz jednog lonca

Sastojci:

350 g špageta

400 g pelata

1/2 glavice luka

4 kobasice za pečenje

2 čena belog luka

maslinovo ulje

1 šaka bosiljka

so, biber

čili prah

500 ml vode

25 g maslaca

Priprema:

Očistite luk i polovinu narežite na tanke trake. Beli luk očistite i protisnite. Kobasice ogulite i odvojte meso iz
creva. U lonac stavite malo maslinovog ulja i prodinstajte meso iz kobasica oko 7 minuta. U kuvalu zagrejte vodu. U lonac s mesom dodajte luk, beli luk, pelat, bosiljak, so, biber, čili i testeninu, pa zalijte vrelom vodom. Poklopite lonac i pustite da zavri. Povremeno promešajte i kuvajte od 10 do 15 minuta dok sva tečnost ne ispari. Na kraju dodajte maslac i mešajte.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading