I PROLEĆE MOŽE DA POČNE! Testenina sa sremušem zdrava i ukusna
Iskoristite priliku sad kad se pojavi ova biljka.
Prolećna testenina
Sastojci:
1 veza sremuša
300 g pečuraka po izboru, isečenih na listiće
2 čena protisnutog belog luka
400 g paste po izboru
Za sos:
50 g maslaca
2 čena belog luka isečenog na listiće
1 puna kašika brašna
1 kokošja kocka
2 dl pavlake za kuvanje
40 g rendanog parmezana
biber
voda za nalivanje
maslinovo ulje
Priprema:
Pastu kuvajte po uputstvu s kutije. Na zagrejanom maslinovom ulju propržite pečurke s protisnutim belim lukom, pa sklonite. Za sos na zagrejanom puteru propržite sitno seckani beli luk pazeći da ne zagori, pa dodajte brašno. Kratko promešajte, dolijte pavlaku, usitnjenu kocku, vode koliko je potrebno za željenu gustinu, parmezan i biber. Kratko prokuvajte i dodajte seckani sremuš, propržene pečurke i oceđenu pastu. Dobro promešajte i odmah poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČNO REŠENJE ZA RUČAK! Brza pasta koju niko neće odbiti
Kobasice joj daju poseban šmek.
KAKO DA NAPRAVITE SVOJ PESTO SOS? Pratite ova uputstva i sigurno ćete uspeti u tome
Idealan je za testenine.
LAGAN I BRZ RUČAK Pasta s pečurkama je obrok koji ćete spremiti za 15 minuta
Osim što nije teška priprema, jako je i zdrav obrok.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)