I PROLEĆE MOŽE DA POČNE! Testenina sa sremušem zdrava i ukusna
Iskoristite priliku sad kad se pojavi ova biljka.
Prolećna testenina
Sastojci:
1 veza sremuša
300 g pečuraka po izboru, isečenih na listiće
2 čena protisnutog belog luka
400 g paste po izboru
Za sos:
50 g maslaca
2 čena belog luka isečenog na listiće
1 puna kašika brašna
1 kokošja kocka
2 dl pavlake za kuvanje
40 g rendanog parmezana
biber
voda za nalivanje
maslinovo ulje
Priprema:
Pastu kuvajte po uputstvu s kutije. Na zagrejanom maslinovom ulju propržite pečurke s protisnutim belim lukom, pa sklonite. Za sos na zagrejanom puteru propržite sitno seckani beli luk pazeći da ne zagori, pa dodajte brašno. Kratko promešajte, dolijte pavlaku, usitnjenu kocku, vode koliko je potrebno za željenu gustinu, parmezan i biber. Kratko prokuvajte i dodajte seckani sremuš, propržene pečurke i oceđenu pastu. Dobro promešajte i odmah poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČNO REŠENJE ZA RUČAK! Brza pasta koju niko neće odbiti
Kobasice joj daju poseban šmek.
KAKO DA NAPRAVITE SVOJ PESTO SOS? Pratite ova uputstva i sigurno ćete uspeti u tome
Idealan je za testenine.
LAGAN I BRZ RUČAK Pasta s pečurkama je obrok koji ćete spremiti za 15 minuta
Osim što nije teška priprema, jako je i zdrav obrok.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)