I PROLEĆE MOŽE DA POČNE! Testenina sa sremušem zdrava i ukusna

Alo.rs

10:01

Zdravi zalogaji 0

Iskoristite priliku sad kad se pojavi ova biljka.

I PROLEĆE MOŽE DA POČNE! Testenina sa sremušem zdrava i ukusna
unsplash.com

Prolećna testenina

Sastojci:

1 veza sremuša

300 g pečuraka po izboru, isečenih na listiće

2 čena protisnutog belog luka

400 g paste po izboru

Za sos:

50 g maslaca

2 čena belog luka isečenog na listiće

1 puna kašika brašna

1 kokošja kocka

2 dl pavlake za kuvanje

40 g rendanog parmezana

biber

voda za nalivanje

maslinovo ulje

Priprema:

Pastu kuvajte po uputstvu s kutije. Na zagrejanom maslinovom ulju propržite pečurke s protisnutim belim lukom, pa sklonite. Za sos na zagrejanom puteru propržite sitno seckani beli luk pazeći da ne zagori, pa dodajte brašno. Kratko promešajte, dolijte pavlaku, usitnjenu kocku, vode koliko je potrebno za željenu gustinu, parmezan i biber. Kratko prokuvajte i dodajte seckani sremuš, propržene pečurke i oceđenu pastu. Dobro promešajte i odmah poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading