U PEČURKAMA JE CAKA Napravite preukusni rižoto za celu porodicu
Ne brinite, pirinač neće biti suv.
Rižoto sa pečurkama
Sastojci:
380 g pirinča
200 g kuvanog junećeg jezika
75 g šampinjona
50 g bukovače
75 g šargarepe
1 manja glavica crnog luka
1 čen belog luka
so, biber
3 kašike ulja
Za dekoraciju:
čeri paradajz
rotkvice
sveže začinsko bilje
Priprema:
U tiganju na malo ulja propržite šargarepu, crni i beli luk da omekšaju. Dodajte pečurke i začinite. Kada veći deo vlage koju pečurke puste ispari, dodajte pirinač i sve to zajedno pomešajte. Servirajte u tanjir prvo rižoto od pečuraka, pa poređajte kuvani jezik isečen na manje komade i dekorišite čeri paradajzom, rotkvicom i
svežim začinskim biljem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UŽIVAJTE U ČAROBNOM UKUSU Rižoto sa morskim plodovima se lako sprema, a brzo jede
Nije ništa komplikovano u njegovoj pripremi.
ZAPEČENI RIŽOTO SA KOBASICAMA Nećete mu tako lako odoleti
Neodoljivo je.
FINO JELO SA ROŠTILJA Pomešajte povrće i uživajte u izvanrednom ukusu
Iskoristite lepo vreme pa raspalite roštilj.
TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade
Nećete moći da joj odolite.
OVSENA KAŠA SA BOBIČASTIM VOĆEM Doručak za dan pun energije i vitku liniju
Sočna i ukusna, a maline joj daju poseban šmek.
Rolnice sa smokvama i kozjim sirom – Savršena gurmanska kombinacija slatkog i slanog
Ako ste ljubitelj neobičnih kombinacija ukusa, rolnice sa smokvama i kozjim sirom su idealan izbor. Spoj slatkoće smokava i pikantnosti kozjeg sira stvara pravi gurmanski doživljaj.
OVSENA ČOKOLADNA KAŠA Lagan doručak za savršen početak dana, a ne morate da brojite kalorije
Med daje poseban šmek, za pravo uživanje.
POTAŽ OD BUNDEVE Aromatičan i mirisan, a kao stvoren za početak jeseni
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete moći da ostanete na samo jednom tanjiru.
RIBLJA PAŠTETA Aromatični namaz mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu, ukusa koji priča priče
Sočna i slasna, oboriće s nogu i one koji ne vole ribu.
Komentari (0)