U PEČURKAMA JE CAKA Napravite preukusni rižoto za celu porodicu
Ne brinite, pirinač neće biti suv.
Rižoto sa pečurkama
Sastojci:
380 g pirinča
200 g kuvanog junećeg jezika
75 g šampinjona
50 g bukovače
75 g šargarepe
1 manja glavica crnog luka
1 čen belog luka
so, biber
3 kašike ulja
Za dekoraciju:
čeri paradajz
rotkvice
sveže začinsko bilje
Priprema:
U tiganju na malo ulja propržite šargarepu, crni i beli luk da omekšaju. Dodajte pečurke i začinite. Kada veći deo vlage koju pečurke puste ispari, dodajte pirinač i sve to zajedno pomešajte. Servirajte u tanjir prvo rižoto od pečuraka, pa poređajte kuvani jezik isečen na manje komade i dekorišite čeri paradajzom, rotkvicom i
svežim začinskim biljem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UŽIVAJTE U ČAROBNOM UKUSU Rižoto sa morskim plodovima se lako sprema, a brzo jede
Nije ništa komplikovano u njegovoj pripremi.
ZAPEČENI RIŽOTO SA KOBASICAMA Nećete mu tako lako odoleti
Neodoljivo je.
FINO JELO SA ROŠTILJA Pomešajte povrće i uživajte u izvanrednom ukusu
Iskoristite lepo vreme pa raspalite roštilj.
TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade
Nećete moći da joj odolite.
POSNA KISELA PAVLAKA Ista je kao mlečna, ako ne i bolja, a sprema se za tili čas
Možete je koristiti odmah, ali je idealna nakon hlađenja...
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
Komentari (0)