PILETINA SA BROKOLIJEM Jednostavna priprema, a imaćete ručak za celu porodicu
Jelo možete da pripremite uveče, pa sutradan samo da ga podgrejete.
Sastojci:
2 komada pilećih prsa
300 g brokolija
2 paprike
1 crni luk
1 kašika susama
3 kašike soja sosa
1 kašika meda
2 kašičice soka od limuna
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika brašna
So, biber
Priprema:
Pomešajte soja sos, med, limunov sok, 1 kašiku maslinovog ulja i brašno. Na srednjoj temperaturi propržite susam da potamni i izvadite na tacnu. U istom tiganju zagrejte preostalo maslinovo ulje, dodajte belo meso iseckano na komade i dinstajte dok ne omekša. Dodajte iseckan crni luk, papriku, brokoli, so i biber po ukusu. Dinstajte 5 minuta. Smanjite temperaturu, dodajte pripremljen umak i izmešajte. Krčkajte još 5 minuta. Pospite susamom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POHOVANE ŠNICLE SA SUSAMOM Ovako pripremljeno belo meso je mekano, sočno i veoma ukusno
Poslužite ga uz pire krompir i sezonsku salatu.
NAJBOLJI NEDELJNI RUČAK Isprobajte odličan recept za krckavo pečeno pile sa sočnim prilogom
Jelo oko koga nema mnogo posla, a svi ga vole.
MAGIČNA KOMBINACIJA Piletina sa brokolijem i prelivom od soja sosa, sočni i zdravi zalogaji
Ukusno jelo kome nećete odoleti.
OVAJ RUČAK SE SAM SPREMA Pečeno pile sa krckavom koricom i mirišljavim začinima koji mu daju odličan ukus
Uz ovakvo meso je dovoljna sezonska salata, a možete poslužiti i bareni krompir.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)