PECAROŠI ZNAJU ZAŠTO Preukusna čorba sa Dunava svako će poželeti da proba
Što se duže kuva, to je ukusnija.
Podunavska čorba
Sastojci:
1 kg raznovrsne ribe
150 ml ulja
4 glavice crnog luka
2 veze zeleni
1 kesica dodatka za riblju čorbu
2 kašike mlevene ljute paprike
1 kašika vegete
1 kašičica bibera
4 lovorova lista
6 zrna bibera
1 kesica sode bikarbone
2-3 dl belog vina
1 kašičica ruzmarina
1 kašičica bosiljka
Priprema:
U posudi od 4-5 l kuvati supu od ribe (glava i rep) dok se kuvana riba ne podigne na površinu. Skinuti sa vatre, izvaditi ribu, ohladiti i skinuti meso sa kostiju, koje ćete kasnije ubaciti u čorbu. U posudi za kuvanje čorbe dinstati sitno narezan luk na ulju, dok ne požuti. Dodati 1/2 kesice sode bikarbone da se od luka stvori pena i onda dodati sitno narendanu zelen. U jednu posudu za kuvanje sipati 250 ml vode, sipati dodatak za riblju čorbu, pa dodati još 1,5 l vode. U ovu smesu, uz stalno mešanje, dodati ljutu papriku, mleveni biber, vegetu. Sve to još malo dinstati, zatim dodati sitno kidanu ribu. Ubaciti lovorov list, zrna bibera, bosiljak i ruzmarin. Kuvati još 30 minuta. Doliti belo vino. Za to vreme naseći ostatak ribe na kocke i zajedno sa iznutricama ubaciti u čorbu 15 minuta pre završetka kuvanja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZDRAVIJI OBROK NE MOŽE BITI Teleća čorba će se svima dopasti
Videćete da je drugačija.
TOTALNO NEOBIČNO JELO Napravite večeru da se svi raspamete - riba u testu!
Sigurno je da ovako nešto niste probali.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)