PECAROŠI ZNAJU ZAŠTO Preukusna čorba sa Dunava svako će poželeti da proba
Što se duže kuva, to je ukusnija.
Podunavska čorba
Možda vas zanima:

ZDRAVIJI OBROK NE MOŽE BITI Teleća čorba će se svima dopasti
Videćete da je drugačija.


TOTALNO NEOBIČNO JELO Napravite večeru da se svi raspamete - riba u testu!
Sigurno je da ovako nešto niste probali.
Sastojci:
1 kg raznovrsne ribe
150 ml ulja
4 glavice crnog luka
2 veze zeleni
1 kesica dodatka za riblju čorbu
2 kašike mlevene ljute paprike
1 kašika vegete
1 kašičica bibera
4 lovorova lista
6 zrna bibera
1 kesica sode bikarbone
2-3 dl belog vina
1 kašičica ruzmarina
1 kašičica bosiljka
Priprema:
U posudi od 4-5 l kuvati supu od ribe (glava i rep) dok se kuvana riba ne podigne na površinu. Skinuti sa vatre, izvaditi ribu, ohladiti i skinuti meso sa kostiju, koje ćete kasnije ubaciti u čorbu. U posudi za kuvanje čorbe dinstati sitno narezan luk na ulju, dok ne požuti. Dodati 1/2 kesice sode bikarbone da se od luka stvori pena i onda dodati sitno narendanu zelen. U jednu posudu za kuvanje sipati 250 ml vode, sipati dodatak za riblju čorbu, pa dodati još 1,5 l vode. U ovu smesu, uz stalno mešanje, dodati ljutu papriku, mleveni biber, vegetu. Sve to još malo dinstati, zatim dodati sitno kidanu ribu. Ubaciti lovorov list, zrna bibera, bosiljak i ruzmarin. Kuvati još 30 minuta. Doliti belo vino. Za to vreme naseći ostatak ribe na kocke i zajedno sa iznutricama ubaciti u čorbu 15 minuta pre završetka kuvanja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

OFARBAJTE JAJA ZA USKRS U SMARAGDNO ZELENU Izgledaće otmeno i luksuzno, a trebaju vam samo ove 2 namirnice
Kombinacijom ove dve vrste čaja dobićete savršenu smaragdno zelenu boju.

KIFLICE SA POSNIM MAJONEZOM Biće još bolje od onih iz pekare
Najbolje služite uz posni jogurt ili kiselo mleko.

POSNA MAKOVNJAČA Mirisna i mekana kao duša, neprevaziđenog ukusa
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.

NEŽNA LAVANDA TORTA Kremasta i sočna poslastica nezaboravnog ukusa
Lagana i neodoljiva, nestaće sa stola čim se postavi.

SVRLJIŠKI BELMUŽ Evo kako da napravite zvanično najbolje jelo na svetu
Treba vam samo 3 sastojka, a proglašeno je za najbolje jelo na svetu.
Komentari (0)