ZABORAVLJENO JELO PIROTA Preukusna janija mora se sačuvati od zaborava
Dobro poznat recept.
Janija
Možda vas zanima:

SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.

PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!

Sastojci:
1 kg crnog luka
posebno 6 celih glavica crnog luka
300 g praziluka
6 celih glavica belog luka
2 kašike brašna
nekoliko suvih ljutih papričica
2 kašike aleve paprike
1 dl vode, ulje po potrebi, so po ukusu
Priprema:
Sitno iseckan crni luk propržite na ulju. Dodajte praziluk i prethodno skuvanih šest celih glavica crnog luka, pa posolite. Suve papričice prepecite, dodajte smesi i prelijte vodom. U posebnoj posudi propržite na ulju dve kašike brašna, dodajte alevu papriku i prelijte vodom. Sipajte preko pripremljenog luka i zapecite u rerni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i sočna, idealna za lepo veče sa prijateljima
Svaki zalogaj je raj za nepca.

NEODOLJIVE FRITULE Sočne i mekane kao pamuk, za savršen vikend
Pospite šećerom u prahu i uživajte.

SKUŠA NA MORNARSKI NAČIN Aromatično jelo pogodno za sve svečane prilike
U savršenom spoju različitih ukusa, pravićete stalno.

POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji se pamti, po receptu bez mane
Slasne i ukusne, nema ko vam neće tražiti recept.

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.
Komentari (0)