ZABORAVLJENO JELO PIROTA Preukusna janija mora se sačuvati od zaborava
Dobro poznat recept.
Janija
Sastojci:
1 kg crnog luka
posebno 6 celih glavica crnog luka
300 g praziluka
6 celih glavica belog luka
2 kašike brašna
nekoliko suvih ljutih papričica
2 kašike aleve paprike
1 dl vode, ulje po potrebi, so po ukusu
Priprema:
Sitno iseckan crni luk propržite na ulju. Dodajte praziluk i prethodno skuvanih šest celih glavica crnog luka, pa posolite. Suve papričice prepecite, dodajte smesi i prelijte vodom. U posebnoj posudi propržite na ulju dve kašike brašna, dodajte alevu papriku i prelijte vodom. Sipajte preko pripremljenog luka i zapecite u rerni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)