RUČAK IZ RERNE Đuveč od povrća je veoma ukusan, a lepo će vas zasititi

Trpeza/ V.V.

15:00

Sezonski recepti 0

Praktično jelo koje ćete imati za dva dana.

posni pilav u tepsiji
Shutterstock

Sastojci:

300 g pirinča

200 g krompira

4 šargarepe

3 paradajza

3 paprike

1 crni luk

2 čena belog luka

1 kašika seckanog peršuna

1 kašičica soli

2 kašičice suvog biljnog začina

1 kašičica bibera

100 ml ulja

1 kocka za supu od povrća

600 ml vode

Priprema:

Krompir, šargarepu i paradajz isecite na kolutove, paprik na sitnije komade, crni luk na rebarca, a beli luk što sitnije. U vodu stavite kocku za supu i pustite da provri i da se kocka istopi. Povrće, pirinač, peršun i začine izmešajte i sipajte u podmazan pleh. Prelijte uljem i sa 2/3 bujona. Poklopite alu folijom i pecite 40 minuta na 200 stepeni. Sklonite foliju, proverite da li su pirinač i povrće omekšali i ako treba dodajte još tečnosti da đuveč ne bude suv. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i zapecite ga 10 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading