RUČAK IZ RERNE Đuveč od povrća je veoma ukusan, a lepo će vas zasititi
Praktično jelo koje ćete imati za dva dana.
Sastojci:
300 g pirinča
200 g krompira
4 šargarepe
3 paradajza
3 paprike
1 crni luk
2 čena belog luka
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica soli
2 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica bibera
100 ml ulja
1 kocka za supu od povrća
600 ml vode
Priprema:
Krompir, šargarepu i paradajz isecite na kolutove, paprik na sitnije komade, crni luk na rebarca, a beli luk što sitnije. U vodu stavite kocku za supu i pustite da provri i da se kocka istopi. Povrće, pirinač, peršun i začine izmešajte i sipajte u podmazan pleh. Prelijte uljem i sa 2/3 bujona. Poklopite alu folijom i pecite 40 minuta na 200 stepeni. Sklonite foliju, proverite da li su pirinač i povrće omekšali i ako treba dodajte još tečnosti da đuveč ne bude suv. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i zapecite ga 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVAKO SU GA NAŠE BAKE SPREMALE Domaćinsko jelo koje smo svi voleli u detinjstvu
Ukus je očaravajući.
STARI DOBRI POZNATI RECEPT Kremasti đuveč smazaće se za čas, svima će se dopasti
Sir mu daje poseban šmek.
OBROK O KAKVOM SANJATE Neobičan ručak nama susedne oblasti odmah će vas očarati
Đuveč na poseban način.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)