RUČAK IZ RERNE Đuveč od povrća je veoma ukusan, a lepo će vas zasititi
Praktično jelo koje ćete imati za dva dana.
Sastojci:
300 g pirinča
200 g krompira
4 šargarepe
3 paradajza
3 paprike
1 crni luk
2 čena belog luka
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica soli
2 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica bibera
100 ml ulja
1 kocka za supu od povrća
600 ml vode
Priprema:
Krompir, šargarepu i paradajz isecite na kolutove, paprik na sitnije komade, crni luk na rebarca, a beli luk što sitnije. U vodu stavite kocku za supu i pustite da provri i da se kocka istopi. Povrće, pirinač, peršun i začine izmešajte i sipajte u podmazan pleh. Prelijte uljem i sa 2/3 bujona. Poklopite alu folijom i pecite 40 minuta na 200 stepeni. Sklonite foliju, proverite da li su pirinač i povrće omekšali i ako treba dodajte još tečnosti da đuveč ne bude suv. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i zapecite ga 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVAKO SU GA NAŠE BAKE SPREMALE Domaćinsko jelo koje smo svi voleli u detinjstvu
Ukus je očaravajući.
STARI DOBRI POZNATI RECEPT Kremasti đuveč smazaće se za čas, svima će se dopasti
Sir mu daje poseban šmek.
OBROK O KAKVOM SANJATE Neobičan ručak nama susedne oblasti odmah će vas očarati
Đuveč na poseban način.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)