OBROK O KAKVOM SANJATE Neobičan ručak nama susedne oblasti odmah će vas očarati
Đuveč na poseban način.
Trakijski đuveč
Sastojci:
1,3 kg telećeg mesa
150 ml ulja
300 g luka
60 g paradajz-pirea
100 g kačkavalja
100 ml crnog vina
so po ukusu
jaje
nana po ukusu
Priprema:
Isecite meso na komade i propržite ga u ulju. Dodajte iseckan luk i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte paradajz-pire, prelijte vinom i dinstajte na tihoj vatri, pa dodajte i preostale začine. Sipajte smesu u đuvečaru i pecite. Pre nego što izvadite đuveč, razbijte jaja odozgo, izrendajte kačkavalj i ponovo zapecite. Servirajte toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
STARI DOBRI POZNATI RECEPT Kremasti đuveč smazaće se za čas, svima će se dopasti
Sir mu daje poseban šmek.
PROST RUČAK KOJI ĆE SVI ZAVOLETI Đuveč sa ribom je mnogo ukusno jelo!
Ima sve potrebne vitamine.
ĐUVEČ SA MESOM I POVRĆEM Ukusno jelo koje ćete brzo napraviti, a imaćete ručak za 2 dana!
Poslužite uz sezonsku salatu.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)