OBROK O KAKVOM SANJATE Neobičan ručak nama susedne oblasti odmah će vas očarati

Alo.rs

11:30

Kulinarski globus 0

Đuveč na poseban način.

OBROK O KAKVOM SANJATE Neobičan ručak nama susedne oblasti odmah će vas očarati
Shutterstock

Trakijski đuveč

Sastojci:

1,3 kg telećeg mesa

150 ml ulja

300 g luka

60 g paradajz-pirea

100 g kačkavalja

100 ml crnog vina

so po ukusu

jaje

nana po ukusu

Priprema:

Isecite meso na komade i propržite ga u ulju. Dodajte iseckan luk i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte paradajz-pire, prelijte vinom i dinstajte na tihoj vatri, pa dodajte i preostale začine. Sipajte smesu u đuvečaru i pecite. Pre nego što izvadite đuveč, razbijte jaja odozgo, izrendajte kačkavalj i ponovo zapecite. Servirajte toplo.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading