OBROK O KAKVOM SANJATE Neobičan ručak nama susedne oblasti odmah će vas očarati

Izvor: Alo.rs

11:30

Kulinarski globus 0

Đuveč na poseban način.

OBROK O KAKVOM SANJATE Neobičan ručak nama susedne oblasti odmah će vas očarati
Shutterstock

Trakijski đuveč

Sastojci:

1,3 kg telećeg mesa

150 ml ulja

300 g luka

60 g paradajz-pirea

100 g kačkavalja

100 ml crnog vina

so po ukusu

jaje

nana po ukusu

Priprema:

Isecite meso na komade i propržite ga u ulju. Dodajte iseckan luk i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte paradajz-pire, prelijte vinom i dinstajte na tihoj vatri, pa dodajte i preostale začine. Sipajte smesu u đuvečaru i pecite. Pre nego što izvadite đuveč, razbijte jaja odozgo, izrendajte kačkavalj i ponovo zapecite. Servirajte toplo.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading