NEODOLJIV, PRSTE DA POLIŽEŠ Slasni gulaš neće vas mnogo koštati, a svi će biti siti
Nećete moći da mu odolite.
Gulaš
Sastojci:
500 g junetine
so, biber
voda
maslinovo ulje
1 kašika brašna
4 kisela krastavčića
2 manje glavice crnog luka
mlevena paprika
3 šargarepe
3 krompira
Priprema:
Naseckajte luk i popržite ga na ulju. Kada dobije boju, dodajte mlevenu papriku, šargarepu i junetinu iseckanu na kockice. Začinite, poklopite i ostavite da se krčka na laganoj vatri, bez mešanja dok sok ne postane bistar. Tada pospite brašnom, dodajte vodu, tek toliko da vam smesa ne bude previše gusta i nastavite s kuvanjem na laganoj vatri još 20 minuta. Kada meso postane mekano, dodajte krompir iseckan na kockice i po potrebi još vode. Nastavite kuvati još 15 minuta i dodajte kisele krastavčiće iseckane na kolutiće, koji će gulašu dati specifičnu aromu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POLAKO SE SPREMA, A BRZO JEDE Teleći gulaš će vas oduševiti na prvi zalogaj
Prepustite se ovom užitku.
RECEPT ZA TRADICIONALNI MAĐARSKI GULAŠ Jelo na kašiku koje svi volimo
Oduševiće vas ukus.
NAPRAVITE GA PO BAKINOM RECEPTU Gulaš sa kobasicama je jelo nedelje!
Što se duže sprema, to je ukusniji.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Savršen praznični kolač bogatog ukusa koji će vas oduševiti
Ako stavite margarin umesto putera, dobićete posnu verziju ovog deserta.
AKO ŽELITE MERMERNO PLAVA JAJA OFARBAJTE IH OVAKO Potpuno je prirodna tehnika, a ispadnu prelepa
Ako ofarbate jaja crvenim kupusom dobićete prelepu plavu boju, a za dodatni sjaj i mermerni efekat koristite kokosovo ulje.
NAJLEPŠA USKRŠNJA POGAČA Ukras svečane trpeze, uspeće svima, a mekana kao duša
Uspeće i potpunim početnicima, a dobićete brojne komplimente.
ZELENI ROLAT Idealan za slavsku trpezu, pravićete stalno
Slasni rolat oduševiće goste na svečanoj trpezi.
PRESIJAVAĆE SE KAO KRISTALI Ofarbajte jaja na ovaj potpuno prirodni način, bićete oduševljeni rezultatom
Tehnika farbanja vinom je potpuno prirodna a jaja ispadnu prelepa.
Komentari (0)