NAJBOLJI JE KAD SE DOBRO ZAMASTI Poznato srpsko jelo najukusnije je sa SLANINICOM
Podvarak svima prija.
Podvarak
Sastojci:
2 kg kiselog kupusa
2 dl ulja
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 šoljica pirinča
2 lista lorbera
6 zrna bibera
aleva paprika
so, biber
Priprema:
Kupus sitno iseckati i oprati da mu se malo spere so. Na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckan crni luk, dodati iseckan kupus, lorberov list, biber u zrnu, te sitno iseckan beli luk. Naliti malo vode, poklopiti šerpu i dinstati. U toku dinstanja više puta dodavati pomalo tople vode. Kad kupus bude mekan, staviti malo aleve paprike, mlevenog bibera, malu šoljicu opranog pirinča. Po potrebi posoliti, promešati i zapeći u rerni da kupus dobije tamnomrku boju i postane potpuno suv.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAKTIČNA I ZA UŽINU NA POSLU Zdrava, a zasitna salata od kupusa zovu i ŽESTOKA
Ukusna zdrava salata.
ČORBA KOJA POMAŽE I U MRŠAVLJENJU Jelo na kašiku koje je pritom i ukusno
Kupus je poznat kao namirnica koja treba da se jede tokom leta.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
Komentari (0)