NAJBOLJI JE KAD SE DOBRO ZAMASTI Poznato srpsko jelo najukusnije je sa SLANINICOM
Podvarak svima prija.
Podvarak
Sastojci:
2 kg kiselog kupusa
2 dl ulja
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 šoljica pirinča
2 lista lorbera
6 zrna bibera
aleva paprika
so, biber
Priprema:
Kupus sitno iseckati i oprati da mu se malo spere so. Na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckan crni luk, dodati iseckan kupus, lorberov list, biber u zrnu, te sitno iseckan beli luk. Naliti malo vode, poklopiti šerpu i dinstati. U toku dinstanja više puta dodavati pomalo tople vode. Kad kupus bude mekan, staviti malo aleve paprike, mlevenog bibera, malu šoljicu opranog pirinča. Po potrebi posoliti, promešati i zapeći u rerni da kupus dobije tamnomrku boju i postane potpuno suv.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PODVARAK Po starom teta Mirinom receptu, ukusa koji se ne zaboravlja
Prava eksplozija ukusa, nema ko vam neće tražiti recept.
PRAKTIČNA I ZA UŽINU NA POSLU Zdrava, a zasitna salata od kupusa zovu i ŽESTOKA
Ukusna zdrava salata.
ČORBA KOJA POMAŽE I U MRŠAVLJENJU Jelo na kašiku koje je pritom i ukusno
Kupus je poznat kao namirnica koja treba da se jede tokom leta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)