PREDJELO ZA POŽELETI Slana torta se ukusnim slojevima će vas raspametiti!
Pravićete je u svim prilikama.
Slana torta
Sastojci:
Za prvu koru:
2 cela jajeta
1 čaša jogurta
1 čaša od jogurta brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1dl ulja
malo soli
Za drugu koru:
isto kao za prvu koru + čaša barenog i iseckanog spanaća
Za treću koru:
isto kao za prvu koru + kašičica aleve paprike
Za fil:
500 g sitnog sira
300 g seckane šunke
100 g margarina ili 3 trougla topljenog sira
Priprema:
Izmešajte sastojke za sve tri kore i pecite ih redom, po 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Umutite sastojke za fil, pa premažite kore i celu tortu. Ukrasite je po želji jajima, kačkavaljem, šunkom.
Možda vas zanima:
SLANA TORTA OD PAPRIKA Slasno predjelo kao izmišljeno za slavsku trpezu, a ukusa koji priča priče
Napravićete brzo i lako, a dobićete brojne komplimente koliko je ukusno.
SLANA KREKER TORTA PRAVI RAJ ZA NEPCA Slasna i sočna, a prva nestane sa trpeze
Uspeva svima, brzo se pravi, a ukrasiće svaku svečanu trpezu.
SLANA ROZEN TORTA Hladno predjelo idealno za slavsku trpezu, nestaće sa stola čim se postavi
Mnogima omiljena rozen torta, ali u slanoj varijanti.
PICA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Slasna i drugačija, nema ko vam neće tražiti recept
Obrok kao izmišljen za uživanje, poći će vam voda na usta.
KOMPLET LEPINJA PO ORIGINALNOM UŽIČKOM RECEPTU Pojede se u trenu, za prave gurmane
Savršeno ide sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete.
STROMBOLI Italijanski pica rolat sa hrskavim testom i sočnim nadevom, za savršen dan
Čuveni pica rolat oduševiće i one izbirljive, a odlično se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom.
BEJGLI Mađarska praznična poslastica sa orasima, mekana kao pamuk, a trik je u ovome
Najpoznatije su verzije sa orasima i makom, a popularnost je stekla i štrudla sa višnjama.
PEKARSKI TRIK ZA SAVRŠENO TESTO Dodajte ovu namirnicu, biće mekše i ukusnije, i imaće savršenu teksturu
Potrebno je da dodate samo 1 namirnicu, a nije soda bikarbona.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
Komentari (0)