PREDJELO ZA POŽELETI Slana torta se ukusnim slojevima će vas raspametiti!
Pravićete je u svim prilikama.
Slana torta
Sastojci:
Za prvu koru:
2 cela jajeta
1 čaša jogurta
1 čaša od jogurta brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1dl ulja
malo soli
Za drugu koru:
isto kao za prvu koru + čaša barenog i iseckanog spanaća
Za treću koru:
isto kao za prvu koru + kašičica aleve paprike
Za fil:
500 g sitnog sira
300 g seckane šunke
100 g margarina ili 3 trougla topljenog sira
Priprema:
Izmešajte sastojke za sve tri kore i pecite ih redom, po 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Umutite sastojke za fil, pa premažite kore i celu tortu. Ukrasite je po želji jajima, kačkavaljem, šunkom.
Možda vas zanima:
SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Predjelo posle koga nećete morati da ručate, za najbolju slavsku trpezu
Rapsodija ukusa koja se lako pravi, a držaće vas dugo sitim.
SLANA TORTA OD PAPRIKA Slasno predjelo kao izmišljeno za slavsku trpezu, a ukusa koji priča priče
Napravićete brzo i lako, a dobićete brojne komplimente koliko je ukusno.
SLANA KREKER TORTA PRAVI RAJ ZA NEPCA Slasna i sočna, a prva nestane sa trpeze
Uspeva svima, brzo se pravi, a ukrasiće svaku svečanu trpezu.
SLANA ROZEN TORTA Hladno predjelo idealno za slavsku trpezu, nestaće sa stola čim se postavi
Mnogima omiljena rozen torta, ali u slanoj varijanti.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)