GOTOVA ZA SAT VREMENA Ovaj recept za riblju čorbu će vas oboriti s nogu, a gosti će misliti da ste pored šporeta stajali ceo dan
Oni koji vole riblju čorbu najčešće misle da ona mora da se kuva na tihoj vatri i to minimum šest do sedam satiGotova za SAT VREMENA: Ovaj recept za RIBLJU ČORBU će vas oboriti s nogu, a gosti će misliti da ste pored šporeta stajali ceo dan. Ovo je recept koji će vas razuveriti. Probajte čorbu za koju će mnogi misliti da ste je kuvali satima, a ona se priprema brzinski.
Potrebno je
500 g fileta oslića
glava šarana
dve šnicle šarana
konzerva tunjevine u komadima
200 grama dagnji
crveni luk
celer
beli luk
šargarepa
bosiljak
pasirani paradajz ili sok od paradajza
lovorov list
maslinovo ulje
kora limuna
biber
brasno
aleva paprika
so
PRIPREMA:
Prokuvate filete oslića, šnicle i glavu šarana, biće vam dovoljno 15 minuta. Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, celer i šargarepu. Kada prokuvate ribu, odvojite kosti i isitnite. Dodajte sve u šerpu sa povrćem i nalijte vodom. Ujedno bi trebalo dodati i konzervu tunjevine koju ste prethodno iscedili. Nalijete sve sokom od paradajza, dodate začine, dagnje i malo narendane kore limuna. Biće vam potrebno maksimalno sat vremena, da dobijete jedinstvenu fuziju ukusa. Na samom kraju pomešate malo brašna i aleve paprike, promešate sa malo tople vode i dodate u šerpu kao laganu zapršku.
Možda vas zanima:
RIBLJA ČORBA PO ORIGINALNOM KAFANSKOM RECEPTU Ovaj začin joj daje poseban šmek
Preukusna i sočna, pravićete stalno.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI KAFANSKI RECEPT Riblja čorba koja pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta, poznato je da je riba namirnica koja zamenjuje meso.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
SVETOGORSKA RIBLJA ČORBA Posan obrok na kašiku koji će vas dugo držati sitim
Napravite ovu preukusnu, začinjenu čorbu po receptu sa Svete gore. Zagrejaće vas u ovim hladnim danima, posna je i zdrava.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)