IDEJA ZA RUČAK Medaljoni od mesa u sosu od pečuraka, ukusno jelo koje će rado jesti cela porodica
Poslužite uz kuvani pirinač ili krompir.
Sastojci:
500 g mesa od buta
300 g pečuraka
100 ml kisele pavlake
3 čena belog luka
1 glavica crnog luka
1 kašičica majčine dušice
1 kašičica bosiljka
1 kašičica belog luka u prahu
Priprema:
Iseći meso na komade veličine zalogaja, posoliti, pobiberiti po ukusu i posuti belim lukom. Dobro izmešati rukom. Ostaviti meso da odstoji 1 sat u frižideru. Pržiti ga na umerenoj vatri dok ne porumeni i omekša. Izvaditi ga, pa u istom tiganju izdinstati iseckane beli i crni luk, pa dodati iseckane pečurke. Dinstati dok ne ispari voda koju puste. Dodati začine, pavlaku i dinstati još minut. Na tanjir staviti medaljone od mesa i preko njih sos od pečuraka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PILETINA U MLEKU UKUSOM BUDI SVA ČULA Ukućani će stajati u redu za još
Mekana i sočna, a bićete siti satima.
ČAČANSKI LONAC OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Neće mu odoleti ni najveći gurmani
Prepun različitih vrsta mesa, za ručak koji se pamti.
MESO U SOSU OD AJVARA Mekani sočni zalogaji u pikatnom umaku
Uz dodatak krompira imaćete savršen ručak.
RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE Napravite specijalitet kao pravi Bečlija, topiće se u ustima!
Poslužite uz krompir ili sezonsku salatu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)