ČORBA ALI MALO DRUGAČIJA Zagrejaće vas u trenutku
Donosimo vam predlog za čorbu sa leblebijama. Ukusna, lagana i hranljiva.
Potrebno je
oko 3 šake leblebija
2 kašike maslinovog ulja
glavica luka
2 šargarepe
2 lovorova lista
so
biber
Priprema
Leblebije prethodno ostavite preko noći potopljene u vodi.Leblebije dobro isperite i ocedite pre pripreme čorbe. Sitno naseckani luk i šargarepu dinstajte na maslinovom ulju dok ne omekšaju. U lonac dodajte leblebije i dolijte vodu taman da ga prekrije. Ubacite dva lovorova lista pa začinite biberom i solju po želji. Nakon 30 minuta, kad su leblebije potpuno skuvane, izmiksajte sve sastojke kako biste dobili gustu teksturu čorbe. Malu količinu skuvanih leblebija možete ostaviti za posipanje po čorbi. Čorbu možete posuti i sitno seckanim svežim peršunom.
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.
NAJSOČNIJA KROMPIR ČORBA Fenomenalan obrok dugo će vas držati sitim, a krepi organizam u trenu
Neodoljiva i sočna, ukusa koji priča priče.
BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.
ČORBA OD POVRĆA Domaća i zdrava, a krepi organizam u trenu
Zdrava i ukusna, pravićete stalno.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)