SVETOGORSKA RIBLJA ČORBA Posan obrok na kašiku koji će vas dugo držati sitim

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Napravite ovu preukusnu, začinjenu čorbu po receptu sa Svete gore. Zagrejaće vas u ovim hladnim danima, posna je i zdrava.

svetogorska čorba
Shutterstock

Potrebno je

  • glave od više vrsta morske ribe
  • 5-7 glavica crnog luka
  • 4-5 šargarepa
  • posna sitna testenina
  • koren celera
  • mlevena paprika
  • so
  • nekoliko zrna bibera
  • celerov i peršunov list
  • mirođija

Priprema

U šerpi skuvajte riblje glave sa 2-3 glavice crnog luka, 2-3 šargarepe, korenom celera i nekoliko zrna bibera.
Onda propržite u zasebnoj posudi,  3-4 glavice crnog luka i dve šargarepe, isečene na kolutove. Potom nalijte proceđenom vodom u kojoj ste kuvali ribe. Meso očistite od kostiju i dodajte u čorbu. Zatim posolite, pobiberite a malo mlevene paprike dodajte direktno u ključalu čorbu. Nakon toga, dodajte testeninu, kuvajte kratko pa skinite sa šporeta. Na kraju, pospite seckanim celerom, peršunom i mirođijom.

Možda vas zanima:

riblja čorba

GOTOVA ZA SAT VREMENA Ovaj recept za riblju čorbu će vas oboriti s nogu, a gosti će misliti da ste pored šporeta stajali ceo dan

17:20

11 jul, 2023

Sezonski recepti

Oni koji vole riblju čorbu najčešće misle da ona mora da se kuva na tihoj vatri i to minimum šest do sedam satiGotova za SAT VREMENA: Ovaj recept za RIBLJU ČORBU će vas oboriti s nogu, a gosti će misliti da ste pored šporeta stajali ceo dan. Ovo je recept koji će vas razuveriti. Probajte čorbu za koju će mnogi misliti da ste je kuvali satima, a ona se priprema brzinski.

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading