SVETOGORSKA RIBLJA ČORBA Posan obrok na kašiku koji će vas dugo držati sitim
Napravite ovu preukusnu, začinjenu čorbu po receptu sa Svete gore. Zagrejaće vas u ovim hladnim danima, posna je i zdrava.
Potrebno je
- glave od više vrsta morske ribe
- 5-7 glavica crnog luka
- 4-5 šargarepa
- posna sitna testenina
- koren celera
- mlevena paprika
- so
- nekoliko zrna bibera
- celerov i peršunov list
- mirođija
Priprema
U šerpi skuvajte riblje glave sa 2-3 glavice crnog luka, 2-3 šargarepe, korenom celera i nekoliko zrna bibera.
Onda propržite u zasebnoj posudi, 3-4 glavice crnog luka i dve šargarepe, isečene na kolutove. Potom nalijte proceđenom vodom u kojoj ste kuvali ribe. Meso očistite od kostiju i dodajte u čorbu. Zatim posolite, pobiberite a malo mlevene paprike dodajte direktno u ključalu čorbu. Nakon toga, dodajte testeninu, kuvajte kratko pa skinite sa šporeta. Na kraju, pospite seckanim celerom, peršunom i mirođijom.
Možda vas zanima:
RIBLJA ČORBA PO RECEPTU MANASTIRA LEPAVINA Posni ručak koji mami i mirisom i ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.
RIBLJA ČORBA Donosimo vam kafanski recept za specijalitet koji se pamti
Bićete oduševljeni ukusom.
SVETOGORSKA ČORBA Pogodna za dane strogog posta, a ukusna i drugačija
Služite toplu, uz krišku hleba ili proju.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)