POTAŽ Pikantno predjelo na kašiku koje osvaja svakim zalogajem

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Potaž od bundeve i krompira zagrejaće vas u ovim hladnim zimskim danima, a toliko je ukusan da ćete ga uvek praviti. Različiti začini mu dodaju na aromi.

potaž
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g bundeve
  • 2 srednja krompira
  • 2 šargarepe
  • 1 srednji crni luk ili praziluk
  • ulje
  • biber, so
  • malo peršuna
  • đumbir
  • malo mleka ili pavlake za kuvanje
  • po ukusu kisele pavlake

Priprema

Crni luk ili praziluk sitno iseckajte i propržite na malo ulja. Šargarepu, krompir i bundevu očistite i iseckajte na kockice srednje veličine. Stavite sve u šerpu sa lukom i dodajte oko 500 ml vode. Kuvajte oko 20 minuta. Dodajte začine i so po ukusu. Kada je povrće kuvano, izblendajte ga štapnim mikserom. Ako je masa pregusta, dodajte vode ili mleka, ili pavlake za kuvanje. Vratite na ringlu da se kuva još pet minuta.

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading