POTAŽ Pikantno predjelo na kašiku koje osvaja svakim zalogajem

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Potaž od bundeve i krompira zagrejaće vas u ovim hladnim zimskim danima, a toliko je ukusan da ćete ga uvek praviti. Različiti začini mu dodaju na aromi.

potaž
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g bundeve
  • 2 srednja krompira
  • 2 šargarepe
  • 1 srednji crni luk ili praziluk
  • ulje
  • biber, so
  • malo peršuna
  • đumbir
  • malo mleka ili pavlake za kuvanje
  • po ukusu kisele pavlake

Priprema

Crni luk ili praziluk sitno iseckajte i propržite na malo ulja. Šargarepu, krompir i bundevu očistite i iseckajte na kockice srednje veličine. Stavite sve u šerpu sa lukom i dodajte oko 500 ml vode. Kuvajte oko 20 minuta. Dodajte začine i so po ukusu. Kada je povrće kuvano, izblendajte ga štapnim mikserom. Ako je masa pregusta, dodajte vode ili mleka, ili pavlake za kuvanje. Vratite na ringlu da se kuva još pet minuta.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading