POTAŽ Pikantno predjelo na kašiku koje osvaja svakim zalogajem
Potaž od bundeve i krompira zagrejaće vas u ovim hladnim zimskim danima, a toliko je ukusan da ćete ga uvek praviti. Različiti začini mu dodaju na aromi.
Potrebno je
- 500 g bundeve
- 2 srednja krompira
- 2 šargarepe
- 1 srednji crni luk ili praziluk
- ulje
- biber, so
- malo peršuna
- đumbir
- malo mleka ili pavlake za kuvanje
- po ukusu kisele pavlake
Priprema
Crni luk ili praziluk sitno iseckajte i propržite na malo ulja. Šargarepu, krompir i bundevu očistite i iseckajte na kockice srednje veličine. Stavite sve u šerpu sa lukom i dodajte oko 500 ml vode. Kuvajte oko 20 minuta. Dodajte začine i so po ukusu. Kada je povrće kuvano, izblendajte ga štapnim mikserom. Ako je masa pregusta, dodajte vode ili mleka, ili pavlake za kuvanje. Vratite na ringlu da se kuva još pet minuta.
Možda vas zanima:
POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.
POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova
Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu.
POTAŽ OD PATLIDŽANA Drugačiji i preukusan, a pun vitamina, daće vam energije za ceo dan
Ukusa koji priča priče, sipaćete tanjir više.
KREMASTI POTAŽ OD BROKOLIJA Pun vitamina, okrepiće vas u trenu
Zdrav i ukusan, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)