POTAŽ Pikantno predjelo na kašiku koje osvaja svakim zalogajem
Potaž od bundeve i krompira zagrejaće vas u ovim hladnim zimskim danima, a toliko je ukusan da ćete ga uvek praviti. Različiti začini mu dodaju na aromi.
Potrebno je
- 500 g bundeve
- 2 srednja krompira
- 2 šargarepe
- 1 srednji crni luk ili praziluk
- ulje
- biber, so
- malo peršuna
- đumbir
- malo mleka ili pavlake za kuvanje
- po ukusu kisele pavlake
Priprema
Crni luk ili praziluk sitno iseckajte i propržite na malo ulja. Šargarepu, krompir i bundevu očistite i iseckajte na kockice srednje veličine. Stavite sve u šerpu sa lukom i dodajte oko 500 ml vode. Kuvajte oko 20 minuta. Dodajte začine i so po ukusu. Kada je povrće kuvano, izblendajte ga štapnim mikserom. Ako je masa pregusta, dodajte vode ili mleka, ili pavlake za kuvanje. Vratite na ringlu da se kuva još pet minuta.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
Komentari (0)