PILETINA U KARI SOSU Sa pavlakom, zdrava i ukusna, prste da poližete
Neodoljiv ručak koji će vam zagrejati dušu i telo, a meso se lepi za prste.
Potrebno je
- 800 g pilećeg belog mesa
- dve sveže paprike
- glavica crvenog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike paradajz pelata
- 200 g pavlake
- kašičica karija
- 300 ml vode
- ulje
- so
- biber
Priprema
Isecite piletinu i paprike na trake a crveni luk na kockice. U tiganj sa zagrejanim uljem dodajte piletinu pa je pospite karijem i pecite na jakoj 5 minuta, dok ne dobije boju. Dodajte beli luk, luk i paprike pa dinstajte 2 do 3 minuta. Onda nalijte vodu i paradajz pelat, pa posolite i pobiberite. Smanjite vatru i ostavite da se krčka 20 minuta. Dodajte pavlaku i krčkajte još 5 minuta. Dekorišite začinom i dodajte prilog po ukusu. Prijatno!
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)