PILETINA U KARI SOSU Sa pavlakom, zdrava i ukusna, prste da poližete
Neodoljiv ručak koji će vam zagrejati dušu i telo, a meso se lepi za prste.
Potrebno je
- 800 g pilećeg belog mesa
- dve sveže paprike
- glavica crvenog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike paradajz pelata
- 200 g pavlake
- kašičica karija
- 300 ml vode
- ulje
- so
- biber
Priprema
Isecite piletinu i paprike na trake a crveni luk na kockice. U tiganj sa zagrejanim uljem dodajte piletinu pa je pospite karijem i pecite na jakoj 5 minuta, dok ne dobije boju. Dodajte beli luk, luk i paprike pa dinstajte 2 do 3 minuta. Onda nalijte vodu i paradajz pelat, pa posolite i pobiberite. Smanjite vatru i ostavite da se krčka 20 minuta. Dodajte pavlaku i krčkajte još 5 minuta. Dekorišite začinom i dodajte prilog po ukusu. Prijatno!
Možda vas zanima:
PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.
PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo gotovo za 20 minuta, za savršen ručak
Služite uz kuvani pirinač.
SOČNA PILETINA SA KARIJEM Specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Najbolje služite uz bareni pirinač.
SOČNA PILETINA SA KARIJEM Pikantna i slasna, meso se lepi za prste
Ako volite slasna i začinjena jela ovo ćete da obožavate. Priprema je jednostavna, uspeće i potpunim početnicima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)