MEKANA I SOČNA Piletina sa karijem je savršen ručak za 20 minuta!

Izvor: Alo.rs

15:01

Kulinarski globus 0

Kari baš daje poseban šmek jelu.

MEKANA I SOČNA Piletina sa karijem je savršen ručak za 20 minuta!
unsplash.com

Ljuta kari piletina

Sastojci (za 2 porcije):

1 veći pileći file

1 veći komad praziluka (i tamnozeleni deo)

100 ml pavlake za kuvanje

1 kašika karija

1 kašičica čili praha

so, biber

ulje

Priprema:

Praziluk operite i isecite na kolutove. Meso isecite na komadiće. Na malo ulja propržite praziluk nekoliko minuta, a onda mu dodajte belo meso. Sipajte pola šoljice vode da ne bi zagorelo. Dodajte kari i čili, promešajte tako da svako parče mesa bude uvaljano u začine. Dodajte soli i bibera po ukusu. Možete dodati
još malo začina ako želite da bude pikantno. Kada meso bude prženo, dodajte još pola šoljice vode (oko 100 ml) i pavlaku za kuvanje. Ugasite ringlu i pustite da se krčka. Služite uz pirinač.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading