MEKANA I SOČNA Piletina sa karijem je savršen ručak za 20 minuta!
Kari baš daje poseban šmek jelu.

Ljuta kari piletina
Možda vas zanima:

SLATKIŠ BEZ GRAMA ŠEĆERA Zdrave kuglice idealne za svaki dan!
Jako su praktične za pripremu.

MEKANA I SOČNA Piletina sa karijem je savršen ručak za 20 minuta!
Kari baš daje poseban šmek jelu.

DECA ĆE IH OBOŽAVATI Pljeskavice od CRNOG pasulja su idealne za zdrav obrok
Neobičnog su ukusa, a dopašće vam se.

NAPRAVITE TRADICIONALNU PITU Spoj jaja i kupusa daće vam neodoljiv ukus
Svi ukućani će biti siti.
Sastojci (za 2 porcije):
1 veći pileći file
1 veći komad praziluka (i tamnozeleni deo)
100 ml pavlake za kuvanje
1 kašika karija
1 kašičica čili praha
so, biber
ulje
Priprema:
Praziluk operite i isecite na kolutove. Meso isecite na komadiće. Na malo ulja propržite praziluk nekoliko minuta, a onda mu dodajte belo meso. Sipajte pola šoljice vode da ne bi zagorelo. Dodajte kari i čili, promešajte tako da svako parče mesa bude uvaljano u začine. Dodajte soli i bibera po ukusu. Možete dodati
još malo začina ako želite da bude pikantno. Kada meso bude prženo, dodajte još pola šoljice vode (oko 100 ml) i pavlaku za kuvanje. Ugasite ringlu i pustite da se krčka. Služite uz pirinač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)