MEKANA I SOČNA Piletina sa karijem je savršen ručak za 20 minuta!
Kari baš daje poseban šmek jelu.
Ljuta kari piletina
Sastojci (za 2 porcije):
1 veći pileći file
1 veći komad praziluka (i tamnozeleni deo)
100 ml pavlake za kuvanje
1 kašika karija
1 kašičica čili praha
so, biber
ulje
Priprema:
Praziluk operite i isecite na kolutove. Meso isecite na komadiće. Na malo ulja propržite praziluk nekoliko minuta, a onda mu dodajte belo meso. Sipajte pola šoljice vode da ne bi zagorelo. Dodajte kari i čili, promešajte tako da svako parče mesa bude uvaljano u začine. Dodajte soli i bibera po ukusu. Možete dodati
još malo začina ako želite da bude pikantno. Kada meso bude prženo, dodajte još pola šoljice vode (oko 100 ml) i pavlaku za kuvanje. Ugasite ringlu i pustite da se krčka. Služite uz pirinač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLATKIŠ BEZ GRAMA ŠEĆERA Zdrave kuglice idealne za svaki dan!
Jako su praktične za pripremu.
MEKANA I SOČNA Piletina sa karijem je savršen ručak za 20 minuta!
Kari baš daje poseban šmek jelu.
DECA ĆE IH OBOŽAVATI Pljeskavice od CRNOG pasulja su idealne za zdrav obrok
Neobičnog su ukusa, a dopašće vam se.
NAPRAVITE TRADICIONALNU PITU Spoj jaja i kupusa daće vam neodoljiv ukus
Svi ukućani će biti siti.
PASTEL DE NATA Očaravajući portugalski desert ukusa koji ćete pamtiti, a drugačiji od svega što ste jeli
Portugalsko slatko pecivo punjeno kremom od žumanaca oduševiće i one koji ne vole slatko.
PORTUGALSKI SENDVIČI BOLJI OD KLASIČNIH Po originalnom receptu, slasni i mekani kao duša
Francesinha (u prevodu sa portugalskog mala Fancuskinja) specijalitet je koji dolazi iz Portugala, tačnije iz grada Porta, gde postoje restorani specijalizovani za ovu vrstu jela.
BURITO S MLEVENIM MESOM Meksički specijalitet za dane kada nemate vremena, a prava je eksplozija ukusa
Tradicionalno meksičko jelo nestaće sa stola odmah.
KAZANDIBI Probajte i uverite se zašto ceo kontinent obožava turski puding
Desert kazandibi potiče iz jelovnika starih Rimljana, a kasnije su ga preuzeli Turci.
BRIGADERO Brazilski kolačići bez kojih nijedna proslava ne može da prođe, a tope se u ustima
Supruga brigadira Eduarda Gomeza napravila je ove ukusne kuglice od kondenzovanog mleka i kakao praha, po čemu su i dobili ime.
Komentari (0)