MEKANA I SOČNA Piletina sa karijem je savršen ručak za 20 minuta!
Kari baš daje poseban šmek jelu.
Ljuta kari piletina
Sastojci (za 2 porcije):
1 veći pileći file
1 veći komad praziluka (i tamnozeleni deo)
100 ml pavlake za kuvanje
1 kašika karija
1 kašičica čili praha
so, biber
ulje
Priprema:
Praziluk operite i isecite na kolutove. Meso isecite na komadiće. Na malo ulja propržite praziluk nekoliko minuta, a onda mu dodajte belo meso. Sipajte pola šoljice vode da ne bi zagorelo. Dodajte kari i čili, promešajte tako da svako parče mesa bude uvaljano u začine. Dodajte soli i bibera po ukusu. Možete dodati
još malo začina ako želite da bude pikantno. Kada meso bude prženo, dodajte još pola šoljice vode (oko 100 ml) i pavlaku za kuvanje. Ugasite ringlu i pustite da se krčka. Služite uz pirinač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLATKIŠ BEZ GRAMA ŠEĆERA Zdrave kuglice idealne za svaki dan!
Jako su praktične za pripremu.
MEKANA I SOČNA Piletina sa karijem je savršen ručak za 20 minuta!
Kari baš daje poseban šmek jelu.
DECA ĆE IH OBOŽAVATI Pljeskavice od CRNOG pasulja su idealne za zdrav obrok
Neobičnog su ukusa, a dopašće vam se.
NAPRAVITE TRADICIONALNU PITU Spoj jaja i kupusa daće vam neodoljiv ukus
Svi ukućani će biti siti.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)