MEKANA I SOČNA Piletina sa karijem je savršen ručak za 20 minuta!
Kari baš daje poseban šmek jelu.
Ljuta kari piletina
Sastojci (za 2 porcije):
1 veći pileći file
1 veći komad praziluka (i tamnozeleni deo)
100 ml pavlake za kuvanje
1 kašika karija
1 kašičica čili praha
so, biber
ulje
Priprema:
Praziluk operite i isecite na kolutove. Meso isecite na komadiće. Na malo ulja propržite praziluk nekoliko minuta, a onda mu dodajte belo meso. Sipajte pola šoljice vode da ne bi zagorelo. Dodajte kari i čili, promešajte tako da svako parče mesa bude uvaljano u začine. Dodajte soli i bibera po ukusu. Možete dodati
još malo začina ako želite da bude pikantno. Kada meso bude prženo, dodajte još pola šoljice vode (oko 100 ml) i pavlaku za kuvanje. Ugasite ringlu i pustite da se krčka. Služite uz pirinač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLATKIŠ BEZ GRAMA ŠEĆERA Zdrave kuglice idealne za svaki dan!
Jako su praktične za pripremu.
MEKANA I SOČNA Piletina sa karijem je savršen ručak za 20 minuta!
Kari baš daje poseban šmek jelu.
DECA ĆE IH OBOŽAVATI Pljeskavice od CRNOG pasulja su idealne za zdrav obrok
Neobičnog su ukusa, a dopašće vam se.
NAPRAVITE TRADICIONALNU PITU Spoj jaja i kupusa daće vam neodoljiv ukus
Svi ukućani će biti siti.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)