BUREK SA SIROM OD GOTOVIH KORA Bolji nego onaj kupovni, a ne dosadi ni posle 1000 puta

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Sočan i preukusan, uzećete parče više.

burek sa sirom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kora za pitu 
  • 300 g domaćeg sira 
  • 2 dl kisele vode
  • 1 1/2 dl ulja
  • kašičica praška za pecivo 

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kiselu vodu, ulje i prašak za pecivo. Pleh obložite papirom za pečenje. Naređajte 4 kore u pleh, tako da sa svake strane prelaze ivicu pleha. Onda poređajte trećinu kora na pleh i svaku koru poprskajte pripremljenom mešavinom. Stavite polovinu sira na poslednju koru. Ponavljajte postpak dok ne utrošite materijal. Poprskajte mešavinom, pa one kore koje su prelazile stranice pleha, vratite preko poređanih kora. Zatim poprskajte burek uljem. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite burek sa sirom vruć, uz jogurt, kiselo mleko ili prilog po ukusu. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading