BUREK SA SIROM OD GOTOVIH KORA Bolji nego onaj kupovni, a ne dosadi ni posle 1000 puta
Sočan i preukusan, uzećete parče više.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 300 g domaćeg sira
- 2 dl kisele vode
- 1 1/2 dl ulja
- kašičica praška za pecivo
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kiselu vodu, ulje i prašak za pecivo. Pleh obložite papirom za pečenje. Naređajte 4 kore u pleh, tako da sa svake strane prelaze ivicu pleha. Onda poređajte trećinu kora na pleh i svaku koru poprskajte pripremljenom mešavinom. Stavite polovinu sira na poslednju koru. Ponavljajte postpak dok ne utrošite materijal. Poprskajte mešavinom, pa one kore koje su prelazile stranice pleha, vratite preko poređanih kora. Zatim poprskajte burek uljem. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite burek sa sirom vruć, uz jogurt, kiselo mleko ili prilog po ukusu. Prijatno!
Možda vas zanima:
BUREK SA KAJMAKOM Sočan obrok ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo
Drugačiji, a još ukusniji, pravićete stalno.
POSAN PRAZAN BUREK Bolji nego onaj iz pekare, a uspeće svima, pa i potpunim početnicima
Uskoro počinje Uskršnji post i mnoge domaćice mogu da se nađu u dilemi šta da prave. Ovaj sočni burek pravi se lako a idealan je za bilo koje doba dana. Možete da dodate posno kiselo mleko ili sojin jogurt kao prilog.
BUREK OD RAZVUČENIH KORA Sa sirom i spanaćem, prste da poližete
Sočnog nadeva i hrskavih kora, dodajte prilog po želji i uživajte.
NAJLEPŠE SRPSKE PITE Gibanica, kupusnik, bundevara, sa jabukama, vranjanski propeć, birajmo samo one najukusnije
Slane i slatke, sa mesom, sirom ili voćem, raspametiće vas ukusom.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)