BUREK SA SIROM OD GOTOVIH KORA Bolji nego onaj kupovni, a ne dosadi ni posle 1000 puta
Sočan i preukusan, uzećete parče više.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 300 g domaćeg sira
- 2 dl kisele vode
- 1 1/2 dl ulja
- kašičica praška za pecivo
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kiselu vodu, ulje i prašak za pecivo. Pleh obložite papirom za pečenje. Naređajte 4 kore u pleh, tako da sa svake strane prelaze ivicu pleha. Onda poređajte trećinu kora na pleh i svaku koru poprskajte pripremljenom mešavinom. Stavite polovinu sira na poslednju koru. Ponavljajte postpak dok ne utrošite materijal. Poprskajte mešavinom, pa one kore koje su prelazile stranice pleha, vratite preko poređanih kora. Zatim poprskajte burek uljem. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite burek sa sirom vruć, uz jogurt, kiselo mleko ili prilog po ukusu. Prijatno!
Možda vas zanima:
SLASNI BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, bolji od onog iz pekare
Služite topao uz šolju jogurta.
BUREK SA SIROM Sočan i slasan, još bolji od onog iz pekare
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BUREK SA SIROM Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete
Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravićete stalno.
BUREK SA SIROM Sočan i drugačiji, sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)