AROMATIČNA POSNA KROMPIR ČORBA Držaće vas dugo sitim a greje dušu i telo
Služite je samostalno ili kao prilog uz neko jelo.
Potrebno je
- 500 g krompira
- 200 ml kuvanog paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- pola kašičice mlevene začinske paprike
- malo ulja
- so, biber
Priprema
Isecite krompir na kockice, a šargarepu na kolutove. Na ulju propržite seckan luk dok ne postane staklast, pa dodajte povrće. Promešajte pa sipajte vode da ogrezne. Začinite i kuvajte na jačoj temperaturi dok ne proključa, pa smanjite jačinu, poklopite, i kuvajte tako još 20 minuta. Dodajte šolju kuvanog paradajza pred kraj kuvanja pa pustite da ključa 10 ak minuta. Pospite seckanim peršunom i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA MANASTIRSKA ČORBA Baš ovako je vekovima prave monasi na Hilandaru
Sočna i zasitna, savršena za dane Gospojinskog posta.
MINESTRONE ČORBA ZA POST NA VODI Zdrava i sočna, a greje dušu i telo
Puna povrća i vitamina.
JEFTINA KROMPIR ČORBA Mirisna i ukusna, a gotova za 20 minuta
Pravi se lako, posna, a osvaja na prvi zalogaj.
BELA ČORBA KREPI ORGANIZAM U TRENU Posna i zdrava, pravićete stalno
Sočna čorba sa šampinjonima greje dušu i telo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)