AROMATIČNA POSNA KROMPIR ČORBA Držaće vas dugo sitim a greje dušu i telo
Služite je samostalno ili kao prilog uz neko jelo.
Potrebno je
- 500 g krompira
- 200 ml kuvanog paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- pola kašičice mlevene začinske paprike
- malo ulja
- so, biber
Priprema
Isecite krompir na kockice, a šargarepu na kolutove. Na ulju propržite seckan luk dok ne postane staklast, pa dodajte povrće. Promešajte pa sipajte vode da ogrezne. Začinite i kuvajte na jačoj temperaturi dok ne proključa, pa smanjite jačinu, poklopite, i kuvajte tako još 20 minuta. Dodajte šolju kuvanog paradajza pred kraj kuvanja pa pustite da ključa 10 ak minuta. Pospite seckanim peršunom i služite. Prijatno!
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)