LISNATI HLEB SA BELIM LUKOM Bolje pecivo niste probali, po receptu glumice Dragane Mićalović
Glumica Dragana Mićalović kaže da je njena majka kuvarica bolja od svih, ali da i ona voli da kuva i trudi se da dostigne bar delić maminih kulinarskih veština. Ona je gostujući u emisiji „Praktična žena“ pripremala lisnati hleb od belog luka, a mi vam garantujemo da bolje pecivo skoro niste probali.
Potrebno je
Za testo
- 375 g brašna
- 1 suvi kvasac
- 1 kašičica šećera
- 30 g putera
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 120 ml mleka
- 60 ml vode
Za premaz
- cela glavica belog luka
- 150 g putera
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Beli luk stavite u foliju, pa ga pecite pola sata na 180 stepeni. U toplom mleku i vodi rastopite kašičicu šećera, dodajte kvasac i ostavite ga da naraste. Pomešajte suve sastojke, dodajte nadošli kvasac, rastopljeni puter i jaje, zamesite testo. Ostavite ga pola sata da odmori. U omekšali puter dodajte beli luk koji ste istisnuli iz opne, pa sve dobro promešajte. Razvijte testo, pa ga premažite puterom i isecite na trake. Stavite trake jednu preko druge, pa isecite na komade i ređajte u kalup za hleb, jednu do druge. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Možda vas zanima:
DOMAĆI RAŽANI HLEB Kao osmišljen za savršeno jutro, a biće ukusan i hladan
Toliko je dobar da ćete zaboraviti na pekaru.
PRŽENO MESO JE MASNO I TVRDO? Dodajte ove 2 namirnice i biće sočno i mekano kao duša
Ako prženje mesa dovede do toga da jelo bude masno, primenite jednostavne, a korisne savete.
ZORICIN MIRISNI HLEB SA BUNDEVOM Idealan za savršeno vikend jutro, a preukusan i kada je hladan
Napravite ovaj neodoljivi specijalitet po receptu Zorice Pavlović iz Požarevca
NAAH HLEB U Indiji ga stalno prave, sve sastojke već imate, a hrskav i drugačiji
Donosimo vam recept za tradicionalni indijski hleb, prste da poližete.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)