LISNATI HLEB SA BELIM LUKOM Bolje pecivo niste probali, po receptu glumice Dragane Mićalović

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Glumica Dragana Mićalović kaže da je njena majka kuvarica bolja od svih, ali da i ona voli da kuva i trudi se da dostigne bar delić maminih kulinarskih veština. Ona je gostujući u emisiji „Praktična žena“ pripremala lisnati hleb od belog luka, a mi vam garantujemo da bolje pecivo skoro niste probali.

hleb sa belim lukom
Shutterstock

Potrebno je
Za testo

  • 375 g brašna
  • 1 suvi kvasac
  • 1 kašičica šećera
  • 30 g putera
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 120 ml mleka
  • 60 ml vode

Za premaz

  • cela glavica belog luka
  • 150 g putera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so, biber

Priprema:
Beli luk stavite u foliju, pa ga pecite pola sata na 180 stepeni. U toplom mleku i vodi rastopite kašičicu šećera, dodajte kvasac i ostavite ga da naraste. Pomešajte suve sastojke, dodajte nadošli kvasac, rastopljeni puter i jaje, zamesite testo. Ostavite ga pola sata da odmori. U omekšali puter dodajte beli luk koji ste istisnuli iz opne, pa sve dobro promešajte. Razvijte testo, pa ga premažite puterom i isecite na trake. Stavite trake jednu preko druge, pa isecite na komade i ređajte u kalup za hleb, jednu do druge. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading