LISNATI HLEB SA BELIM LUKOM Bolje pecivo niste probali, po receptu glumice Dragane Mićalović
Glumica Dragana Mićalović kaže da je njena majka kuvarica bolja od svih, ali da i ona voli da kuva i trudi se da dostigne bar delić maminih kulinarskih veština. Ona je gostujući u emisiji „Praktična žena“ pripremala lisnati hleb od belog luka, a mi vam garantujemo da bolje pecivo skoro niste probali.
Potrebno je
Za testo
- 375 g brašna
- 1 suvi kvasac
- 1 kašičica šećera
- 30 g putera
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 120 ml mleka
- 60 ml vode
Za premaz
- cela glavica belog luka
- 150 g putera
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Beli luk stavite u foliju, pa ga pecite pola sata na 180 stepeni. U toplom mleku i vodi rastopite kašičicu šećera, dodajte kvasac i ostavite ga da naraste. Pomešajte suve sastojke, dodajte nadošli kvasac, rastopljeni puter i jaje, zamesite testo. Ostavite ga pola sata da odmori. U omekšali puter dodajte beli luk koji ste istisnuli iz opne, pa sve dobro promešajte. Razvijte testo, pa ga premažite puterom i isecite na trake. Stavite trake jednu preko druge, pa isecite na komade i ređajte u kalup za hleb, jednu do druge. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Možda vas zanima:
HLEB NA DRUGAČIJI NAČIN Ova namirnica mu daje šmek, preukusan je a ne goji
Ako ne želite da se odreknete hleba, a vodite računa o ishrani, probajte ovaj sa tikvicama. Izuzetno ukusan i zdrav.
BRZI HLEB OD SPELTINOG BRAŠNA Pravi se bez kvasca, a gotov je za 15 minuta
Jednostavno i lako napravite hleb od speltinog brašna. Zdravija je varijanta od klasičnog, a ukus mu je još lepši.
PITA OD STAROG HLEBA Savršena za doručak ili večeru
Ako razmišlajte šta da spremite za doručak ili večeru, pita od starog hleba je idealno rešenje
ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem
Doručak kakav samo možete poželeti.
NEPEČENI RUM PARFE Očaravajuća poslastica koja uspeva svima, a topi se u ustima
Ako volite rum i čokoladu ovu tortu ćete obožavati.
KUPILI STE ŽILAVO MESO? Dodajte mu ovaj sastojak i biće mekano i sočno
Nemojte da bacate žilavo meso nego primenite ovaj jednostavni trik. Dobićete sočno i preukusno jelo.
PILETINA U BELOM SOSU Sočan i slasan delikates, malo drugačiji a mnogo ukusniji
Savršen obrok, dobićete brojne komplimente, a ukućani će stajati u redu za još
PISTAĆ LOPTICE Smažu se u jednom zalogaju, a uspeće i početnicima
Fenomenalni sitni kolači oduševiće i one koji ne vole slatko.
KADA TREBA DA KORISTITE SVEŽ A KADA SUVI KVASAC Nije svejedno jer drastično utiče na kvalitet testa
Domaćice uglavnom koriste sveži kvasac, a kada nemaju vremena, pribegavaju suvom. Evo koje su prednosti i mane, i kada je najbolje koji da koristite.
Komentari (0)