LISNATI HLEB SA BELIM LUKOM Bolje pecivo niste probali, po receptu glumice Dragane Mićalović
Glumica Dragana Mićalović kaže da je njena majka kuvarica bolja od svih, ali da i ona voli da kuva i trudi se da dostigne bar delić maminih kulinarskih veština. Ona je gostujući u emisiji „Praktična žena“ pripremala lisnati hleb od belog luka, a mi vam garantujemo da bolje pecivo skoro niste probali.
Potrebno je
Za testo
- 375 g brašna
- 1 suvi kvasac
- 1 kašičica šećera
- 30 g putera
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 120 ml mleka
- 60 ml vode
Za premaz
- cela glavica belog luka
- 150 g putera
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Beli luk stavite u foliju, pa ga pecite pola sata na 180 stepeni. U toplom mleku i vodi rastopite kašičicu šećera, dodajte kvasac i ostavite ga da naraste. Pomešajte suve sastojke, dodajte nadošli kvasac, rastopljeni puter i jaje, zamesite testo. Ostavite ga pola sata da odmori. U omekšali puter dodajte beli luk koji ste istisnuli iz opne, pa sve dobro promešajte. Razvijte testo, pa ga premažite puterom i isecite na trake. Stavite trake jednu preko druge, pa isecite na komade i ređajte u kalup za hleb, jednu do druge. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Možda vas zanima:
HLEB SA SIROM I BELIM LUKOM Priprema je jednostavna, a nestaće brzinom svetlosti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
RAŽANI HLEB Biće mekan i svež danima, a zdrav i ukusan, samo dodajte prilog
Savršen vruć, a ukusan i hladan.
HLEB OD TIKVICA Pun je proteina i zdravih masti, a odličan i kao užina ili prilog
Zdrav i ukusan, osvojiće vas na prvi zalogaj.
DOMAĆA POGAČA SA JOGURTOM Pravi se bez kvasca, a mekana i gotova za 25 minuta
Brza i mirisna, samo dodajte prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)