POSNI IŠLERI Ni malo ne zaostaju za originalom, a mirišu na nedelju

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Neodoljiv desert kada vam se jede nešto slatko.

posni išleri
Shutterstock

Potrebno je
Za keksiće:

  • 250 g margarina
  • 3 kašike šećera
  • 1 limun (sok i redana kora)
  • 150 g mlevenih lešnika
  • 450 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Za fil:

  • 6 dl vode
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika brašna
  • 125 g margarina
  • 100 g mlevenih pečenih lešnika
  • 100 g čokolade

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 5 kašika ulja

Priprema

Umutite margarin sa šećerom, korom i sokom od limuna. U jednoj posudi pomešajte prašak za pecivo, brašno i mlevene lešnike. Rasklagijajte tanko sjedinjenu smesu pa modlom vadite keksiće. U pleh obložen pek papirom poređajte keksiće. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni, dok me porumene. U 2 dl vode razmutite brašno, a ostatak stavite sa šećerom da provri. Kada provri skuvajte brašno i ostavite da se dobro ohladi. Umućen margarin, otopljenu čokoladu i mlevene pečene lešnike dodajte u fil. Zatim punite keksiće pripremljenim filom, pa ih spajajte. Otopite čokoladu sa uljem na pari, pa prelijte preko išlera. Dekorišite lešnicima. Bon appetit

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading