POSNI IŠLERI Ni malo ne zaostaju za originalom, a mirišu na nedelju
Neodoljiv desert kada vam se jede nešto slatko.
Potrebno je
Za keksiće:
- 250 g margarina
- 3 kašike šećera
- 1 limun (sok i redana kora)
- 150 g mlevenih lešnika
- 450 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil:
- 6 dl vode
- 10 kašika šećera
- 10 kašika brašna
- 125 g margarina
- 100 g mlevenih pečenih lešnika
- 100 g čokolade
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 5 kašika ulja
Priprema
Umutite margarin sa šećerom, korom i sokom od limuna. U jednoj posudi pomešajte prašak za pecivo, brašno i mlevene lešnike. Rasklagijajte tanko sjedinjenu smesu pa modlom vadite keksiće. U pleh obložen pek papirom poređajte keksiće. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni, dok me porumene. U 2 dl vode razmutite brašno, a ostatak stavite sa šećerom da provri. Kada provri skuvajte brašno i ostavite da se dobro ohladi. Umućen margarin, otopljenu čokoladu i mlevene pečene lešnike dodajte u fil. Zatim punite keksiće pripremljenim filom, pa ih spajajte. Otopite čokoladu sa uljem na pari, pa prelijte preko išlera. Dekorišite lešnicima. Bon appetit
Možda vas zanima:
MANASTIRSKI KOLAČ ZA SVE PRILIKE Baš ovako ga prave monasi na Hilandaru
Sočan i sladak, i dupla mera je malo.
POSNI MEDENJACI OD KOJIH MIRIŠE CELA KUĆA Gotovi očas posla, a tope se u ustima
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
FENOMENALNI KOLAČI OD KOKOSA I ČOKOLADE Desert od koga će vam krenuti voda na usta, a posan
Kolači za dane posta raspametiće i one izbirljive.
POSNE VANILICE Ni malo ne zaostaju za originalom, a mirišu na detinjstvo i bakinu kuhinju
Fenomenalni kolači nestaće sa stola odmah.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)