POSNI IŠLERI Ni malo ne zaostaju za originalom, a mirišu na nedelju
Neodoljiv desert kada vam se jede nešto slatko.
Potrebno je
Za keksiće:
- 250 g margarina
- 3 kašike šećera
- 1 limun (sok i redana kora)
- 150 g mlevenih lešnika
- 450 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil:
- 6 dl vode
- 10 kašika šećera
- 10 kašika brašna
- 125 g margarina
- 100 g mlevenih pečenih lešnika
- 100 g čokolade
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 5 kašika ulja
Priprema
Umutite margarin sa šećerom, korom i sokom od limuna. U jednoj posudi pomešajte prašak za pecivo, brašno i mlevene lešnike. Rasklagijajte tanko sjedinjenu smesu pa modlom vadite keksiće. U pleh obložen pek papirom poređajte keksiće. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni, dok me porumene. U 2 dl vode razmutite brašno, a ostatak stavite sa šećerom da provri. Kada provri skuvajte brašno i ostavite da se dobro ohladi. Umućen margarin, otopljenu čokoladu i mlevene pečene lešnike dodajte u fil. Zatim punite keksiće pripremljenim filom, pa ih spajajte. Otopite čokoladu sa uljem na pari, pa prelijte preko išlera. Dekorišite lešnicima. Bon appetit
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE A BRZE BOMBICE Posni sitni kolači od različitih sastojaka, ukrasiće svaku slavsku trpezu
Bilo koje da odaberete nećete da pogrešite. Gotove su za čas, a nestaće sa stola odmah.
NAJLEPŠI POSNI KOLAČI Klasici bez premca koji pomeraju granice dobrog ukusa
Bilo koji kolač da izaberete nećete da pogrešite.
POSNI KOLAČI SA KEKSOM Kao izmišljeni za uživanje, a mirišu na nedelju
Neodoljive kocke, fudži, tiramisu ili meksička karlota, šta god da odaberete nećete pogrešiti.
ČOKOLADNI POLJUPCI Neodoljivi posni kolači koji se tope u ustima, nestaju sa stola odmah
Ovi fenomenalni kolačići oduševiće svakog ko ih bude probao, a priprema je prilično jednostavna. Čokoladni, slatki i posni, idealni za dane Velikog Božićnog posta.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)