PUNJENI SMUĐ Konkretno jelo koje obara s nogu, recept je proveren a ukus savršen
Dugo će vas držati sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
Potrebno je
- 1 kg smuđa
- 1 kašika prezli
- 3-4 šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- peršun
- limun
Priprema:
Crni i beli luk iseckajte i na ulju propržite, dodajte na listiće iseckane šampinjone i 3-4 grančice peršuna. Kada se ohladi, dodajte prezle. Očišćene ribe usolite i napunite pripremljenim filom. Uvežite kuhinjskim koncem da fil ne izlazi prilikom pečenja. Pekač podmažite uljem i složite ribe. Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta, dok riba ne dobije braon boju. U toku pečenja okrenite je na drugu stranu.
Možda vas zanima:
PIKANTNI OSLIĆ Konkretno posno jelo koje će vas držati dugo sitim, za one koje vole ljuto
Riblji specijalitet u slasnom spoju, za pravo uživanje.
PASTRMKA SA PEČURKAMA Riblji specijalitet za dane posta koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
U sočnom i slasnom spoju sa pečurkama, za pravo uživanje.
ALJOTA, TANJIR PUN ZDRAVLJA Riblja supa je jeftin, a ukusan obrok
Odmah ćete je napraviti.
IDEALAN RUČAK ZA POSLEDNJI DAN POSTA Riba u belom sosu će vas oduševiti
Probajte ovaj izvanredan recept.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)