ŠNICLE U SOSU OD PEČURAKA I PAVLAKE Sočno jelo koje budi sva čula
Konkretno jelo držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
Potrebno je:
- 500 g svinjskih šnicli
- 100 g seckanih šampinjona iz tegle
- 2 glavice crnog luka
- 2 dl pavlake za kuvanje
- 50 g maslaca
- so
- biber
- kari
- suvi biljni začin
Priprema
Šnicle izlupajte u začinite, pa ih uvaljajte u brašno. Propržite na maslacu pa ih izvadite na masan papir. Iseckajte crni luk i šampinjone pa izdinstajte u tiganju gde su se prethodno pržile šnicle. Onda vratite šnicle u tiganj pa dodajte pavlaku za kuvanje i začinite. Krčkajte oko 15 minuta na tihoj vatri. Dekorišite seckanim peršunom i sklonite sa ringle. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
KARMELIZOVANE ŠNICLE BOLJE OD KLASIČNIH Ova namirnica je glavni sastojak, a obožavaće cela porodica
Držaće vas dugo sitim, a ukućani će stajati u redu za još.
ŠNICLE U LIMUNOVOM SOSU Po receptu čuvenog kuvara Steve Karapandže, ukusa koji se pamti
Fenomenalno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a pravi je raj za nepca.
KAČKAVALJ ŠNICLE SOČNIJE NEGO ONE KLASIČNE Obrok za pamćenje koji uspeva i početnicima
Šnicle na drugačiji način, ukusa koji se pamti.
ŠNICLE SA POVRĆEM I SLANINOM IZ RERNE Slasni delikates koji mami osmeh na lice
Konkretan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog ovog nisu mekane i vazdušaste već žilave i gumenaste
Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali ako i vi pravite neke od ovih greški, biće bezukusne i gumene.
LENJA PITA SA MAKOM Klasičan desert na moderan način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete obožavati.
AKO ŽELITE DA KIFLICE BUDU MEKANE I TREĆI DAN URADITE OVO Treba vam samo 2 sastojka
Dodajte ove sastojke i uživajte u svežim kiflicama nekoliko dana.
ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U BELO MESO Biće mekano i sočno, umesto suvo i bezukusno
Primenite super trik profesionalnog kuvara J. Kendži Lopez-Alta.
Komentari (0)