KOLAČ OD ŠARGAREPE RAJ ZA SVA ČULA Po receptu voditeljke Sanje Marinković
Sanja Marinković, voditeljka jedne od najgledanijih emisija na TV Pinku i novinarka, godinama uspešno gradi karijeru bez mrlja i skandala. Kao pobornica zdravog načina života, ali i prirodnog izgleda, zbog kog dobija brojne komplimente, u kuhinji voli da priprema ukusna ali i zdrava jela. Kada želi da se zasladi, napravi ovaj ukusni kolač koji sadrži javorov sirup, a topi se u ustima. Posebno voli da kuva svom sinu Strahinji, koji je centar njenog sveta.


Možda vas zanima:

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 4 jaja
- 6 kašika javorovog sirupa
- 1/2 šolje otopljenog kokosovog ulja
- 1/4 šolje biljnog mleka
- 1/2 šolje kokosovog brašna
- 1/4 šolje gustina
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 1 kašičica cimeta
- aroma vanile
- 1 šolja rendane šargarepe
- 1/3 šolje seckanog ananasa
- 1/3 šolje mlevenih oraha
Glazura:
- 300ml umućene kokosove kreme
- 1/2 šolje krem sira
- 2 kašike javorovog sirupa
- aroma vanile
Priprema:
Mikserom umutite dobro jaja, biljno mleko, javorov sirup, kokosovo brašno, gustin, prašak za pecivo, so, cimet, vanilu, šargarepu, ananas i orahe. Smesu preručite u podmazan kalup pa ravnomerno rasporedite. Pecite oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno pomešajte kokosovu kremu, javorov sirup, krem sir i vanilu pa izmešajte špatulom, da dobijete glazuru. Ohlađen kolač prelijte pripremljenom glazurom. Ukrasite sitno rendanom šargarepom.

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)