KOLAČ OD ŠARGAREPE RAJ ZA SVA ČULA Po receptu voditeljke Sanje Marinković
Sanja Marinković, voditeljka jedne od najgledanijih emisija na TV Pinku i novinarka, godinama uspešno gradi karijeru bez mrlja i skandala. Kao pobornica zdravog načina života, ali i prirodnog izgleda, zbog kog dobija brojne komplimente, u kuhinji voli da priprema ukusna ali i zdrava jela. Kada želi da se zasladi, napravi ovaj ukusni kolač koji sadrži javorov sirup, a topi se u ustima. Posebno voli da kuva svom sinu Strahinji, koji je centar njenog sveta.
Alo/Dejan Milićević
Potrebno je
- 4 jaja
- 6 kašika javorovog sirupa
- 1/2 šolje otopljenog kokosovog ulja
- 1/4 šolje biljnog mleka
- 1/2 šolje kokosovog brašna
- 1/4 šolje gustina
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 1 kašičica cimeta
- aroma vanile
- 1 šolja rendane šargarepe
- 1/3 šolje seckanog ananasa
- 1/3 šolje mlevenih oraha
Glazura:
- 300ml umućene kokosove kreme
- 1/2 šolje krem sira
- 2 kašike javorovog sirupa
- aroma vanile
Priprema:
Mikserom umutite dobro jaja, biljno mleko, javorov sirup, kokosovo brašno, gustin, prašak za pecivo, so, cimet, vanilu, šargarepu, ananas i orahe. Smesu preručite u podmazan kalup pa ravnomerno rasporedite. Pecite oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno pomešajte kokosovu kremu, javorov sirup, krem sir i vanilu pa izmešajte špatulom, da dobijete glazuru. Ohlađen kolač prelijte pripremljenom glazurom. Ukrasite sitno rendanom šargarepom.
Možda vas zanima:
KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK BOLJI OD SVAKE TORTE Dva fila, sočne kore i preliv od čokolade
Savršen za svečanu i slavsku trpezu.
DALMATINSKA ROŽATA SE TOPI U USTIMA Neodoljivi kolač sa ukusom Mediterana
Bićete raspamećeni ukusom.
ŠOMLOI GALUŠKA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Mađarski desert za zaljubljene ukusa koji se pamti
Godine 1956, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)