KOLAČ OD ŠARGAREPE RAJ ZA SVA ČULA Po receptu voditeljke Sanje Marinković
Sanja Marinković, voditeljka jedne od najgledanijih emisija na TV Pinku i novinarka, godinama uspešno gradi karijeru bez mrlja i skandala. Kao pobornica zdravog načina života, ali i prirodnog izgleda, zbog kog dobija brojne komplimente, u kuhinji voli da priprema ukusna ali i zdrava jela. Kada želi da se zasladi, napravi ovaj ukusni kolač koji sadrži javorov sirup, a topi se u ustima. Posebno voli da kuva svom sinu Strahinji, koji je centar njenog sveta.
Potrebno je
- 4 jaja
- 6 kašika javorovog sirupa
- 1/2 šolje otopljenog kokosovog ulja
- 1/4 šolje biljnog mleka
- 1/2 šolje kokosovog brašna
- 1/4 šolje gustina
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 1 kašičica cimeta
- aroma vanile
- 1 šolja rendane šargarepe
- 1/3 šolje seckanog ananasa
- 1/3 šolje mlevenih oraha
Glazura:
- 300ml umućene kokosove kreme
- 1/2 šolje krem sira
- 2 kašike javorovog sirupa
- aroma vanile
Priprema:
Mikserom umutite dobro jaja, biljno mleko, javorov sirup, kokosovo brašno, gustin, prašak za pecivo, so, cimet, vanilu, šargarepu, ananas i orahe. Smesu preručite u podmazan kalup pa ravnomerno rasporedite. Pecite oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno pomešajte kokosovu kremu, javorov sirup, krem sir i vanilu pa izmešajte špatulom, da dobijete glazuru. Ohlađen kolač prelijte pripremljenom glazurom. Ukrasite sitno rendanom šargarepom.
Možda vas zanima:
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
BRZI KOLAČ Sa mlevenim keksom, nit se kuva, nit se peče, a uspeće i početnicima
Ako volite keks, ovaj kolač ćete obožavati, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
FENOMENALNE RUM KOCKE Čokolada im daje šmek, a mekane kao duša
Preukusan desert idealan za svaku priliku.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)