KNEDLE SA ŠLJIVAMA I BRAON ŠEĆEROM Starinski desert iz bakine kuhinje na kome su odrasle generacije

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Desert koji miriše na detinjstvo oduševiće i one koji ne vole knedle.

knedle sa šljivama
Shutterstock

Potrebno je

Testo

  • 400-500 g krompira
  • 300-350 g brašna
  • 50 g putera
  • 2 jajeta
  • prstohvat soli
  • 5 kašika griza
  • šljive

Za posipanje

  • 250 g prezli
  • 80 g braon šećera

Priprema

Skuvajte krompir, pa dok je još vruć dodajte braon šećer, so i jaja. Viljuškom ga izgnječite da napravite pire. Tome dodajte puter i mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Kada se krompir prohladi, postepeno dodajte griz i brašno. Umesite rukama testo, koje treba da bude mekano. Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i napravite rukama loptice. Zatim loptice malo spljoštite rukama, pa ubacite očišćenu šljivu. Sipajte ulje u vodu i ostavite da provri, zatim smanjite temperaturu i ubacite knedle. Dovoljno su kuvane kada isplivaju na površinu. Za to vreme u tiganj sipajte prezle i šećer i zajedno pržite dok ne dobiju rumenu boju. Uvaljajte dobro knedle u prezle sa braon šećerom. Sačekajte da se ohlade. Prijatno.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading