KNEDLE SA ŠLJIVAMA I BRAON ŠEĆEROM Starinski desert iz bakine kuhinje na kome su odrasle generacije
Desert koji miriše na detinjstvo oduševiće i one koji ne vole knedle.
Potrebno je
Testo
- 400-500 g krompira
- 300-350 g brašna
- 50 g putera
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 5 kašika griza
- šljive
Za posipanje
- 250 g prezli
- 80 g braon šećera
Priprema
Skuvajte krompir, pa dok je još vruć dodajte braon šećer, so i jaja. Viljuškom ga izgnječite da napravite pire. Tome dodajte puter i mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Kada se krompir prohladi, postepeno dodajte griz i brašno. Umesite rukama testo, koje treba da bude mekano. Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i napravite rukama loptice. Zatim loptice malo spljoštite rukama, pa ubacite očišćenu šljivu. Sipajte ulje u vodu i ostavite da provri, zatim smanjite temperaturu i ubacite knedle. Dovoljno su kuvane kada isplivaju na površinu. Za to vreme u tiganj sipajte prezle i šećer i zajedno pržite dok ne dobiju rumenu boju. Uvaljajte dobro knedle u prezle sa braon šećerom. Sačekajte da se ohlade. Prijatno.
Možda vas zanima:
BABA LALINE BRZE KUGLICE Tope se u ustima, a posne, najbolje stavite duplu meru
Idealne kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu.
KREMASTI KOLAČ SA ORAHOM Desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a topi se u ustima
Neodoljivi desert oduševiće i one izbirljive.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
OČISTITE RERNU BRZO I LAKO Bez hemije i struganja satima, a sijaće se kao nova
Lak način za čišćenje rerne bez hemije, uz pomoć sode bikarbone i sirćeta.
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
NAJLAKŠI NAČIN DA OFARBATE JAJA Potpuno je prirodan, a dobiju se fenomenalne boje
Jednostavna tehnika farbanja jaja čajem od hibiskusa oduševiće sve goste na slavskoj trpezi.
Komentari (0)