BUREK SA SIROM Savršen doručak koji nestane sa stola odmah, za one izbirljive
Sočan burek držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je
- 500 g kora
- 180 ml ulja
- voda 100 ml - 110 ml vode
- 1 ravna kasičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika brašna
Nadev:
- 300 g kravljeg sira
- 100 g kisele pavlake
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Tepsiju nauljite. U jednoj posudi pomešajte preostalo ulje, vodu, so, prašak za pecivo i kašiku brašna. Promešajte dobro da se sastojci sjedine. Usitnite sir pa ga pomešajte sa kiselom pavlakom, i ostavite sa strane. Stavite dve kore u tepsiju, ali da krajevi vire van tepsije. Onda poprskajte mešavinom tečnosti i ređajte gužvane 3 kore jednu do druge. Poprskajte tečnosšću pa stavite polovinu nadeva od sira i pavlake. Ponovite postupak. Kore čiji su krajevi van tepsoje, presavijte ka unutra. Poprskajte tečnošću. Pecite burek u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni. Pečen burek okrenite naopačke i secite na 4 komada. Služite uz jogurt ili prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
SLASNI BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, bolji od onog iz pekare
Služite topao uz šolju jogurta.
BUREK SA SIROM Sočan i slasan, još bolji od onog iz pekare
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BUREK SA SIROM Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete
Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravićete stalno.
BUREK SA SIROM Sočan i drugačiji, sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)