BUREK SA SIROM Savršen doručak koji nestane sa stola odmah, za one izbirljive
Sočan burek držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je
- 500 g kora
- 180 ml ulja
- voda 100 ml - 110 ml vode
- 1 ravna kasičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika brašna
Nadev:
- 300 g kravljeg sira
- 100 g kisele pavlake
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Tepsiju nauljite. U jednoj posudi pomešajte preostalo ulje, vodu, so, prašak za pecivo i kašiku brašna. Promešajte dobro da se sastojci sjedine. Usitnite sir pa ga pomešajte sa kiselom pavlakom, i ostavite sa strane. Stavite dve kore u tepsiju, ali da krajevi vire van tepsije. Onda poprskajte mešavinom tečnosti i ređajte gužvane 3 kore jednu do druge. Poprskajte tečnosšću pa stavite polovinu nadeva od sira i pavlake. Ponovite postupak. Kore čiji su krajevi van tepsoje, presavijte ka unutra. Poprskajte tečnošću. Pecite burek u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni. Pečen burek okrenite naopačke i secite na 4 komada. Služite uz jogurt ili prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
BUREK SA SIROM OD GOTOVIH KORA Bolji nego onaj kupovni, a ne dosadi ni posle 1000 puta
Sočan i preukusan, uzećete parče više.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
BUREK SA MESOM Za savršen početak dana, a još bolji od kupovnog
Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo.
BUREK SA JABUKAMA Klasik bez premca na drugačiji način, hrskavih kora i sočnog nadeva
Aromatični desert za sve prilike.
DODAJTE OVO U MLEVENO MESO Namirnica koja ne košta ni dinara, a ćufte će biti nikad lepše
Fenomenalan trik za sočne ćufte koji vas neće koštati ni dinara.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
Komentari (0)