BUREK SA SIROM Savršen doručak koji nestane sa stola odmah, za one izbirljive
Sočan burek držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je
- 500 g kora
- 180 ml ulja
- voda 100 ml - 110 ml vode
- 1 ravna kasičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika brašna
Nadev:
- 300 g kravljeg sira
- 100 g kisele pavlake
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Tepsiju nauljite. U jednoj posudi pomešajte preostalo ulje, vodu, so, prašak za pecivo i kašiku brašna. Promešajte dobro da se sastojci sjedine. Usitnite sir pa ga pomešajte sa kiselom pavlakom, i ostavite sa strane. Stavite dve kore u tepsiju, ali da krajevi vire van tepsije. Onda poprskajte mešavinom tečnosti i ređajte gužvane 3 kore jednu do druge. Poprskajte tečnosšću pa stavite polovinu nadeva od sira i pavlake. Ponovite postupak. Kore čiji su krajevi van tepsoje, presavijte ka unutra. Poprskajte tečnošću. Pecite burek u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni. Pečen burek okrenite naopačke i secite na 4 komada. Služite uz jogurt ili prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
SLASNI BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, bolji od onog iz pekare
Služite topao uz šolju jogurta.
BUREK SA SIROM Sočan i slasan, još bolji od onog iz pekare
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BUREK SA SIROM Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete
Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravićete stalno.
BUREK SA SIROM Sočan i drugačiji, sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)