LAZANJE SA PEČURKAMA Sočan spoj testenine sa povrćem pravi je raj za nepca
Ako volite klasične lazanje, ove ćete da obožavate.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora za lazanje
- 400 g šampinjona
- 250 g mesnate slanine
- 300 g kačkavalja
- 50 g butera
- 3 pune kašike brašna
- 1 l mleka
- malo muskatnog oraščića u prahu
- po ukusu mešavina biljnog začina
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Isecite šampinjone na listove, a mesnatu slaninu na štapiće. U tiganju kratko propržite slaninu, pa je ocedite os viška masnoće. Propržite šampinjone pa ih ocedite od masnoće. Otopite puter u šerpi srednje veličine, pa dodajte brašno i propržite. Dolivajte mleko postepeno neprestano mešajući, pa zakuvajte bešamel sos na umerenoj temperaturi, dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodajte muskatni oraščić i začinite po ukusu. U manju tepsiju sipajte ulje pa dodajte dve kašike bešamel sosa. Razmažite ga po celoj površini. Onda stavite prvi list za lazanje, pa premažite sa malo bešamel sosa, pospite sa malo slanine, pečuraka i rendanog kačkavalja. Ponavljajte sve dok ne utrošite materijal. Završite sa korama, prelijte ih ostatkom sosa i pospite sirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok kore ne omekšaju, a sir ne porumeni. Izvadite i prohladite 15 minuta, pa isecite i služite tople. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNE LAZANJE SA TUNJEVINOM Brzo jelo koje uspeva i potpunim početnicima, sa merama na konzerve
Slasne i drugačije, a posne.
LAZANJE OD PATLIDŽANA BOLJE OD KLASIČNIH Aromatični delikates probudiće sva čula, prste da poližete
Fenomenalne i sočne, nećete ostati na jednom parčetu.
LAZANJE U BEŠAMEL SOSU Klasik bez premca koji niko ne odbija
Fenomenalno jelo za sve prilike.
SLASNE LAZANJE Oboriće vas s nogu koliko su dobre, stavite odmah duplu meru
Sočne i neodoljive, neće nikoga ostaviti ravnodušnim.
ŽU ŽU Slasne pogačice koje se brzo prave, a idealne za druženje sa prijateljima
Napravi se lako, a pojede odmah, pritom su posne.
ŠAH TORTA ZA SVETU PETKU Zaboravljena poslastica po baka Desinom receptu koju će zbog izgleda deca obožavati
Torta koja je nekada bila obavezan deo svih slavlja, a danas je totalno zaboravljena.
NAJLEPŠI JESENJI DESERT Knedle sa jabukama i cimetom, mekane kao duša, a mirišu na ljubav
Kao izmišljene za jesen, a ukućani će stajati u redu za još.
TAJNI SASTOJAK ZA JUNEĆE MESO Dodajte ovo i biće mekano i sočno umesto tvrdo i žilavo
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u ukusnom obroku.
DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA Biće mekane i vazdušaste, a evo u čemu je caka
Još bolja od one kupovne, pravićete stalno.
Komentari (0)