LAZANJE SA PEČURKAMA Sočan spoj testenine sa povrćem pravi je raj za nepca
Ako volite klasične lazanje, ove ćete da obožavate.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora za lazanje
- 400 g šampinjona
- 250 g mesnate slanine
- 300 g kačkavalja
- 50 g butera
- 3 pune kašike brašna
- 1 l mleka
- malo muskatnog oraščića u prahu
- po ukusu mešavina biljnog začina
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Isecite šampinjone na listove, a mesnatu slaninu na štapiće. U tiganju kratko propržite slaninu, pa je ocedite os viška masnoće. Propržite šampinjone pa ih ocedite od masnoće. Otopite puter u šerpi srednje veličine, pa dodajte brašno i propržite. Dolivajte mleko postepeno neprestano mešajući, pa zakuvajte bešamel sos na umerenoj temperaturi, dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodajte muskatni oraščić i začinite po ukusu. U manju tepsiju sipajte ulje pa dodajte dve kašike bešamel sosa. Razmažite ga po celoj površini. Onda stavite prvi list za lazanje, pa premažite sa malo bešamel sosa, pospite sa malo slanine, pečuraka i rendanog kačkavalja. Ponavljajte sve dok ne utrošite materijal. Završite sa korama, prelijte ih ostatkom sosa i pospite sirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok kore ne omekšaju, a sir ne porumeni. Izvadite i prohladite 15 minuta, pa isecite i služite tople. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LAZANJE SA BELIM VINOM MILUJU NEPCA Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i zasitne, prste da poližete.
NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)