IMAM BALDI Turski delikates sa dugom tradicijom za sve svečane prilike, a posan
Legenda kaže da je u porobljenom Konstatinopolju imam pao s minareta kada je osetio miris ovog ukusnog jela. Reč je o punjenom patlidžanu koji se zapeče u rerni. Ovo jelo se jede hladno ili toplo, kao glavno jelo ili predjelo.
Potrebno je
- 1 kg plavog patlidžana
- 3 paradajza
- 2 dl soka od paradajza
- 4 čena crnog luka
- 2 dl maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- prstohvat šećera, cimeta, peršuna i mirođije
Priprema
Patlidžane prepolovite po dužini, sredinu sa semenkama izdubite i odstranite kašikom tako da dobijete patlidžane koji podsećaju na lađe. Posolite ih i ostavite da ostoje neko vreme kako bi pustili vodu. Za to vreme propržite na ulju crni luk koji ste prethodno iseckali. Dodajte iseckan beli luk i pradajz, a zatim začinite mirođijom i peršunom. Dodajte so, biber, malo cimeta i šećera. Ako želite možete da dodate i malo ljute papričice. Patlidžane isperite vodom i poređajte u vatrostalnu činiju ili pleh. Pripremljenim nadevom ih napunite i prelijte najpre maslinovim uljem a potom sokom od paradajza. Pecite u rerni oko 40 minuta dok ne uvri tečnost. Prijatno!
LAZANJA PALAČINKE Neodoljivi spoj omiljenih jela u spoju koji se ne odbija
Neodoljivo jelo oduševiće prave gurmane.
POSNA PICA SA ČOKOLADOM Desert za lepo veče sa prijateljima, kao osmišljen za uživanje
Italijanski klasik na drugačiji način.
POSNI ROLAT SA PEČURKAMA Krepi organizam u trenu, a držaće vas dugo sitim
Sočni rolat oduševiće vas ukusom, nema ko vam neće tražiti recept.
BELA TORTA Posna poslastica sa čokoladom mekana kao pamuk, a ne treba da palite rernu
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
KADA PRŽITE LUK DODAJTE OVU NAMIRNICU Biće 100 puta ukusnije, tvrde kuvari
Potrebna vam je samo jedna namirnica, a jelo će da bude preukusno.
Komentari (0)