POSNA GIBANICA BOLJA OD MRSNE Omiljena srpska pita koja se smaže začas, ukusa koji se pamti
Ako volite gibanicu, njenu posnu verziju ćete da obožavate.
Potrebno je
- 500 g heljdinih kora
- 500 g biljnog sira
- 150 g sojinog jogurta
- 2 kašike ulja
- pola kašičice sode bikarbone
Za premaz:
- 200 ml kisele vode
- 50 ml ulja
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Izmrvite biljni sir u posudi, pa dodajte ulje, sojin jogurt, sodu bikarbonu. Posolite i pobiberite. Sjedinite dobro. Zasebno pomešajte ulje sa kiselom vodom. Pleh obložite papirom za pečenje. Jednu koru stavite da prekrije dno. Premažite kiselom vodom i uljem, pa dodajte još jednu koru. Ponovo premažite kiselom vodom i uljem. Onda nanesite nadev od sira i jogurta, dodajte koru, premažite kiselom vodom i uljem, kora, premaz od kisele i ulja, zatim ide nadev. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Pecite posnu gibanicu oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
GIBANICA NA DRUGAČIJI NAČIN Hrskava, slasna i posna, oduševićete se
Hrskavih kora, mekanog fila, gibanica, a posna, moguće je. Zamenite neke mrsne sastojke kao što su jaja, pravi sir i jogurt, sa mrsnim, i savršena pita je tu.
DOMAĆA GIBANICA RAJ ZA NEPCA Hrskavih kora i sočnog nadeva, savršena za početak dana
Sočna pita sa gotovim korama uspeće svima, a voleće je i oni izbirljivi.
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
SOČNA GIBANICA Poći će vam voda na usta koliko je ukusna, a priprema je tako jednostavna
Uspeće svima, a pomera granice dobrog ukusa.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)