POSNA GIBANICA Ni malo ne zaostaje za originalom, a idealna za doručak ili večeru
Sočna pita odlična je za dane posta, a pravi se od gotovih kora.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora
- 500 g posnog sira
- 2 posne kisele pavlake
- 1 šolja kisele vode
- 3 kašike mlevenog laka
- 7,5 čaša vode
- 2 kašičice praška za pecivo
- pola šolje ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kiselu pavlaku, kiselu vodu, prašak za pecivo, so i izmrvljeni sir. Zasebno pomešajte mleveni lan i vodu pa dobro sjedinite i dodajte u smesu. Promešajte dobro. Pleh obložite papirom za pečenje. U smesu umačite kore pa ih zgužvajte i ređajte u pleh. Ostatak fila sipajte preko. Pecite posnu gibanicu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA GIBANICA BOLJA OD MRSNE Omiljena srpska pita koja se smaže začas, ukusa koji se pamti
Ako volite gibanicu, njenu posnu verziju ćete da obožavate.
GIBANICA NA DRUGAČIJI NAČIN Hrskava, slasna i posna, oduševićete se
Hrskavih kora, mekanog fila, gibanica, a posna, moguće je. Zamenite neke mrsne sastojke kao što su jaja, pravi sir i jogurt, sa mrsnim, i savršena pita je tu.
DOMAĆA GIBANICA RAJ ZA NEPCA Hrskavih kora i sočnog nadeva, savršena za početak dana
Sočna pita sa gotovim korama uspeće svima, a voleće je i oni izbirljivi.
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)