POSNA GIBANICA Ni malo ne zaostaje za originalom, a idealna za doručak ili večeru

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Sočna pita odlična je za dane posta, a pravi se od gotovih kora.

gibanica
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g gotovih kora
  • 500 g posnog sira
  • 2 posne kisele pavlake
  • 1 šolja kisele vode
  • 3 kašike mlevenog laka 
  • 7,5 čaša vode 
  • 2 kašičice praška za pecivo 
  • pola šolje ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kiselu pavlaku, kiselu vodu, prašak za pecivo, so i izmrvljeni sir. Zasebno pomešajte mleveni lan i vodu pa dobro sjedinite i dodajte u smesu. Promešajte dobro. Pleh obložite papirom za pečenje. U smesu umačite kore pa ih zgužvajte i ređajte u pleh. Ostatak fila sipajte preko. Pecite posnu gibanicu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading