POSNE SARMICE OD ZELJA Klasik na drugačiji način, u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Ni malo ne zaostaju za onim mrsnim, prste da poližete.

Potrebno je
Možda vas zanima:

SARMICE OD ZELJA Savršen ručak za Gospojinski post, nećete da primetite da nedostaje meso
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.

NAJLEPŠA GURMANSKA JELA ZA GOSPOJINSKI POST Predlozi za ručak koji će vas držati sitim, a svaki zalogaj je raj za nepca
Ako postite Gospojinski post koji je počeo 14. avgusta i trajaće do 28. avgusta, ova jela ćete obožavati.
- 1 glavica crnog luka
- 4-5 kašika ulja
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- 30 listova zelja
- 300 g pirinča
- 2 kašičice mešavine začina
- 2 kašike pečenog, mlevenog, susama
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica soli
- 1/4 kašičice bibera
Priprema
Seckan crni luk propržite dok ne porumeni. Onda dodajte mlevenu začinsku papriku i pržite par sekundi. Dodajte opran pirinač, pa sipajte dve šoljice vode. Kuvajte na laganoj temperaturi sve dok voda ne upije. Posolite i pobiberite, pa začinite. Dodajte susam i sitno seckan beli luk. Prelijte ključalom vodom listove zelja, pa odlijte i nalijte hladnu vodu. Uviijte u oblik sarmice. Sipajte vodu da ogrezne pa kuvajte oko pola sata na nižoj temperaturi. Služite uz prilog po želji! Prijatno!

POSNI PAPRIKAŠ SA BUKOVAČAMA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.

NJOKE OD LEBLEBIJA Drugačije i preukusne, za savršen ručak
Dodajte prilog po želji i uživajte u ukusnom ručku.

GIBANICA OD PATLIDŽANA Omiljena srpska pita na nov način, puna hrskavih kora i sočnog nadeva
Ako volite klasičnu gibanicu, ovu sa patlidžanom ćete obožavati.

DOMAĆE PIHTIJE Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Slasne i ukusne, a super idu uz hleb i kisele krastavčiće.

DOMAĆA PAŠTETA OD ČVARAKA Slasna i ukusna, a totalno drugačija
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu.
Komentari (0)