KREM ČORBA OD TIKVICA Sočna i preukusna, zagrejaće vam dušu i telo
Zdrava i ukusna čorba, sipaćete tanjir više.
Potrebno je
- 3 tikvice
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 krompir
- 750 ml pilećeg bujona
- 200 ml pavlake za kuvanje
- so, biber, muskatni oraščić po ukusu
Priprema:
Na malo ulja propržite crni luk i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte seckane tikvice i krompir, pa nalijte bujonom. Kuvajte dok povrće ne omekša, pa izmiksajte štapnim mikserom. Vratite na vatru, dodajte pavlaku i začine, pa prokuvajte čorbu još nekoliko minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.
NAJSOČNIJA KROMPIR ČORBA Fenomenalan obrok dugo će vas držati sitim, a krepi organizam u trenu
Neodoljiva i sočna, ukusa koji priča priče.
BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.
ČORBA OD POVRĆA Domaća i zdrava, a krepi organizam u trenu
Zdrava i ukusna, pravićete stalno.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)