LAZANJE U BEŠAMEL SOSU Klasik bez premca koji niko ne odbija
Fenomenalno jelo za sve prilike.
Potrebno je
- 400 g kora za lazanje
- 400 g mlevenog mesa
- veća glavica crnog luka
- dva čena belog luka
- konzerva paradajza pelata
- 150 g tvrdog sira
- 500 ml mleka
- 5 kašika brašna
- 5 kašika maslaca
- so
- biber
- origano
- maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a u šerpi na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk. Onda dodajte meso, začinite solju i biberom, pa pržite na srednjoj vatri desetak minuta. Dodajte paradajz i origano. Zasebno napravite bešamel sos - na tihoj vatri rastopite maslac, umešajte brašno, uz mešanje ga propržite jedan minut i zatim dolijte mleko. Mešajte sve dok ne dobijete ujednačeni sos. Posolite i pobiberite. Ređajte kore u pleh, pa meso i bešamel sos. Završite sa korama, prelijte ostatak sosa i izrendajte sir. Pecite lazanje oko 45 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Služite toplo.
Možda vas zanima:
LAZANJE SA BELIM VINOM MILUJU NEPCA Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i zasitne, prste da poližete.
NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)