LAZANJE U BEŠAMEL SOSU Klasik bez premca koji niko ne odbija
Fenomenalno jelo za sve prilike.
Potrebno je
- 400 g kora za lazanje
- 400 g mlevenog mesa
- veća glavica crnog luka
- dva čena belog luka
- konzerva paradajza pelata
- 150 g tvrdog sira
- 500 ml mleka
- 5 kašika brašna
- 5 kašika maslaca
- so
- biber
- origano
- maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a u šerpi na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk. Onda dodajte meso, začinite solju i biberom, pa pržite na srednjoj vatri desetak minuta. Dodajte paradajz i origano. Zasebno napravite bešamel sos - na tihoj vatri rastopite maslac, umešajte brašno, uz mešanje ga propržite jedan minut i zatim dolijte mleko. Mešajte sve dok ne dobijete ujednačeni sos. Posolite i pobiberite. Ređajte kore u pleh, pa meso i bešamel sos. Završite sa korama, prelijte ostatak sosa i izrendajte sir. Pecite lazanje oko 45 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Služite toplo.
Možda vas zanima:
LAZANJE SA BELIM VINOM MILUJU NEPCA Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i zasitne, prste da poližete.
NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)