NAMAZ OD LEBLEBIJA NA VODI Aromatičan i začinjen, daće šmek svakom jelu
Slasan namaz pogodan za dane strogog posta, pravićete stalno.
Potrebno je
- 200 g kuvanih leblebija (iz konzerve)
- 4 kašike tahinija
- 1 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- sok od 2 manja limuna
- 1 kašika suvog vlašca
- 1 kašika belog luka u prahu
- začinska paprika
Priprema:
Kuvane leblebije, tahini, biber, so, beli luk, vlašac i sok od limuna stavite u blender. Blendajte nekoliko minuta, dok ne dobijete glatku i ujednačenu smesu. Servirajte u činijice ili držite u frižideru. Pospite namaz od leblebija sa malo začinske paprike.
Možda vas zanima:
DOMAĆI LEŠNIK KREM Zdravi namaz koji pomera granice dobrog ukusa, a savršeno se slaže sa palačinkama
Možete da ga mažete samostalno na hleb, filujete palačinke ili dodate omiljenom slatkišu.
RIBLJA PAŠTETA Aromatični namaz mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu, ukusa koji priča priče
Sočna i slasna, oboriće s nogu i one koji ne vole ribu.
DOMAĆI AJVAR Ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, pozavideće vam sve komšinice
Otvoriće vam apetit u trenu.
JESENJA PAŠTETA Od paprika i tikvica, a pikantna i aromatična, za prave gurmane
Možete da je mažete na hleb ili dodate kao prilog jelu, osvojiće vas od prvog zalogaja.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
NAJBOLJI GANAŠ OD BELE ČOKOLADE Sa njim je svaka poslastica savršena, a caka je u ovome
Priprema je jednostavna, trebaju vam samo bela čokolada i slatka pavlaka.
Komentari (0)