POSNA KROMPIRUŠA PRSTE DA POLIŽETE Hrskavih kora i bogatog nadeva, pravićete stalno
Posna i slasna pita sa krompirom za prave gurmane.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 1 kg krompira
- veća glavica luka
- suvi biljni začin
- biber
- ulje
- voda
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Crni luk sitno naseckajte, pa ga pomešajte sa suvim biljnim začinom. Što sitnije iseckajte krompir, pomešajte ga sa crnim lukom i začinite. Malo ostavite da odstoji i upije. Pomešajte vodu sa uljem, pa time poprskajte po tri kore. Zatim premažite filom, i urolajte u oblik rolata. Pospite mešavinom ulja i vode. Pecite krompirušu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA KROMPIRUŠA BOLJE OD MRSNE Slasna harmonija ukusa sa bogatim filom i hrskavim korama
Služite za večeru ili doručak uz prilog po želji. Bon appetit!
PITA SA KROMPIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, greje dušu i telo a posna
Sjajan predlog za doručak ili večeru, pravićete stalno.
NAJSOČNIJE PITE OD RAZLIČITIH SASTOJAKA Biramo samo one najukusnije za vas
Bilo koju da napravite, nećete da se pokajete. Donosimo vam recept za gibanicu, pitu sa krompirom, sa mesom, i pitu sa spanaćem i sirom. Na vama je samo da izaberete.
PITA SA KROMPIROM OD GOTOVIH KORA Hrskavo testo u spoju sa sočnim punjenjem
Napravite ovu posnu pitu od krompira. Hrskava je i slasna.
POSNA KROMPIRUŠA RAJ ZA NEPCA Ni malo ne zaostaje za originalom, slasna i sočna
Sočna pita za krompirom pogodna za dane posta, za doručak ili večeru.
DŽEM OD ŠIPKA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Bio je omiljen u staroj Jugoslaviji, a sada se retko pravi
Bilo da ga mažete samostalno na hleb ili dodate kao prilog, bićete oduševljeni ukusom.
BLEDSKA KREMPITA Omiljena poslastica pokojnog maršala, a polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Kremasta i vazdušasta, bila je omiljeni kolač maršala Josipa Broza Tita.
PICA SA KULENOM Pikantni italijanski specijalitet kome čili daje poseban šmek, za one koji vole ljuto
Ako volite jako začinjena jela, ovu picu ćete obožavati.
RIŽOTO SA PILETINOM Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja
Sočno jelo od mesa i povrća, svaki zalogaj je raj za nepca.
Komentari (0)