POSNA KROMPIRUŠA PRSTE DA POLIŽETE Hrskavih kora i bogatog nadeva, pravićete stalno
Posna i slasna pita sa krompirom za prave gurmane.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 1 kg krompira
- veća glavica luka
- suvi biljni začin
- biber
- ulje
- voda
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Crni luk sitno naseckajte, pa ga pomešajte sa suvim biljnim začinom. Što sitnije iseckajte krompir, pomešajte ga sa crnim lukom i začinite. Malo ostavite da odstoji i upije. Pomešajte vodu sa uljem, pa time poprskajte po tri kore. Zatim premažite filom, i urolajte u oblik rolata. Pospite mešavinom ulja i vode. Pecite krompirušu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA KROMPIRUŠA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, bićete oduševljeni
Sočna i slasna, prste da poližete.
BRZA PITA SA KROMPIROM ZA LENJE DOMAĆICE Pravi se maltene sama, a i sit bi je jeo
Sočna i slasna, po ukusu joj nema ravne.
POSNA KROMPIRUŠA IZ TIGANJA Topla, mekana i hrskava, a ne zahteva ni truda ni vremena
Priprema je jednostavna, a razvaljuje ukusom.
POSNA KROMPIRUŠA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Spolja hrskava, a iznutra mekana i sočna
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)