POSNA KROMPIRUŠA PRSTE DA POLIŽETE Hrskavih kora i bogatog nadeva, pravićete stalno
Posna i slasna pita sa krompirom za prave gurmane.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 1 kg krompira
- veća glavica luka
- suvi biljni začin
- biber
- ulje
- voda
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Crni luk sitno naseckajte, pa ga pomešajte sa suvim biljnim začinom. Što sitnije iseckajte krompir, pomešajte ga sa crnim lukom i začinite. Malo ostavite da odstoji i upije. Pomešajte vodu sa uljem, pa time poprskajte po tri kore. Zatim premažite filom, i urolajte u oblik rolata. Pospite mešavinom ulja i vode. Pecite krompirušu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA KROMPIRUŠA BOLJE OD MRSNE Slasna harmonija ukusa sa bogatim filom i hrskavim korama
Služite za večeru ili doručak uz prilog po želji. Bon appetit!
PITA SA KROMPIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, greje dušu i telo a posna
Sjajan predlog za doručak ili večeru, pravićete stalno.
NAJSOČNIJE PITE OD RAZLIČITIH SASTOJAKA Biramo samo one najukusnije za vas
Bilo koju da napravite, nećete da se pokajete. Donosimo vam recept za gibanicu, pitu sa krompirom, sa mesom, i pitu sa spanaćem i sirom. Na vama je samo da izaberete.
PITA SA KROMPIROM OD GOTOVIH KORA Hrskavo testo u spoju sa sočnim punjenjem
Napravite ovu posnu pitu od krompira. Hrskava je i slasna.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
Komentari (0)