POSNA KROMPIRUŠA BOLJE OD MRSNE Slasna harmonija ukusa sa bogatim filom i hrskavim korama
Služite za večeru ili doručak uz prilog po želji. Bon appetit!
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 1-1,5 kg krompira
- 2 vece glavice luka
- soli po ukusu
- biber po ukusu
- kisela voda malo
- ulje po potrebi
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte izrendani krompir i seckan crni luk, pa dobro propržite na ulju. Dodajte rendani krompir i pržite na jakoj vatri. Mešajte sve vreme, da povrće fino omekša, pa začinite. Odvojite svaku koru, pa ih poprskajte uljem i preklopite u trougao. Rasporedite fil duž donjeg dela. Uvijte u oblik rolne. Umotajte u krug, pa ređajte jednu rolnu do druge. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Ređajte krompiruše, da se preklapaju na krajevima. Premažite mešavinom kisele vode i ulja. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA KROMPIRUŠA PRSTE DA POLIŽETE Hrskavih kora i bogatog nadeva, pravićete stalno
Posna i slasna pita sa krompirom za prave gurmane.
PITA SA KROMPIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, greje dušu i telo a posna
Sjajan predlog za doručak ili večeru, pravićete stalno.
POSNA KROMPIRUŠA RAJ ZA NEPCA Ni malo ne zaostaje za originalom, slasna i sočna
Sočna pita za krompirom pogodna za dane posta, za doručak ili večeru.
DŽEM OD ŠIPKA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Bio je omiljen u staroj Jugoslaviji, a sada se retko pravi
Bilo da ga mažete samostalno na hleb ili dodate kao prilog, bićete oduševljeni ukusom.
BLEDSKA KREMPITA Omiljena poslastica pokojnog maršala, a polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Kremasta i vazdušasta, bila je omiljeni kolač maršala Josipa Broza Tita.
PICA SA KULENOM Pikantni italijanski specijalitet kome čili daje poseban šmek, za one koji vole ljuto
Ako volite jako začinjena jela, ovu picu ćete obožavati.
RIŽOTO SA PILETINOM Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja
Sočno jelo od mesa i povrća, svaki zalogaj je raj za nepca.
Komentari (0)