POSNA KROMPIRUŠA BOLJE OD MRSNE Slasna harmonija ukusa sa bogatim filom i hrskavim korama
Služite za večeru ili doručak uz prilog po želji. Bon appetit!
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 1-1,5 kg krompira
- 2 vece glavice luka
- soli po ukusu
- biber po ukusu
- kisela voda malo
- ulje po potrebi
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte izrendani krompir i seckan crni luk, pa dobro propržite na ulju. Dodajte rendani krompir i pržite na jakoj vatri. Mešajte sve vreme, da povrće fino omekša, pa začinite. Odvojite svaku koru, pa ih poprskajte uljem i preklopite u trougao. Rasporedite fil duž donjeg dela. Uvijte u oblik rolne. Umotajte u krug, pa ređajte jednu rolnu do druge. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Ređajte krompiruše, da se preklapaju na krajevima. Premažite mešavinom kisele vode i ulja. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA KROMPIRUŠA PRSTE DA POLIŽETE Hrskavih kora i bogatog nadeva, pravićete stalno
Posna i slasna pita sa krompirom za prave gurmane.
PITA SA KROMPIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, greje dušu i telo a posna
Sjajan predlog za doručak ili večeru, pravićete stalno.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)