POSNA KROMPIRUŠA BOLJE OD MRSNE Slasna harmonija ukusa sa bogatim filom i hrskavim korama

Ivana Pavlović

16:07

Sezonski recepti 0

Služite za večeru ili doručak uz prilog po želji. Bon appetit!

krompiruša
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kora za pitu
  • 1-1,5 kg krompira
  • 2 vece glavice luka
  • soli po ukusu
  • biber po ukusu
  • kisela voda malo
  • ulje po potrebi

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte izrendani krompir i seckan crni luk, pa dobro propržite na ulju. Dodajte rendani krompir i pržite na jakoj vatri. Mešajte sve vreme, da povrće fino omekša, pa začinite. Odvojite svaku koru, pa ih poprskajte uljem i preklopite u trougao. Rasporedite fil duž donjeg dela. Uvijte u oblik rolne. Umotajte u krug, pa ređajte jednu rolnu do druge. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Ređajte krompiruše, da se preklapaju na krajevima. Premažite mešavinom kisele vode i ulja. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni. Prijatno!
 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading