ĆUFTE U SOSU Sočne i mekane kao duša, ovakve do sada niste jeli
Fenomenalno jelo nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
Za ćufte:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 2 kašike prezli
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 2 kašičice mlevene slatke paprike
- 1 kašika ulja
- so, biber
Sos:
- 500 ml soka od paradajza
- 500 ml vode
- 50 ml ulja
- 3 kašike brašna
- 1 kašika šećera
Priprema:
Izmešajte sve navedene sastojke za ćufte i ostavite pola sata u frižideru. Oblikujte loptice željene veličine. Sos: Propržite malo brašna na ulju, dodajte pasirani paradajz, izmešajte i polako dodajte malo po malo vode dok ne dobijete željenu gustinu sosa (ne morate svu vodu da sipate), zatim dodajte začine. Čim proključa, dodajte jednu po jednu ćuftu. Smanjite temperaturu ringle i kuvajte oko 40 minuta. Poslužite uz pire krompir.
Možda vas zanima:
ĆUFTE SA BRIONA Sočno jelo koje je Jovanka spremala Titu, a ukusa koji priča priče
Savršene ćufte u paradajz sosu sa krompirom bile su omiljene maršalu Titu.
JAGNJEĆE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU BOLJE OD KLASIČNIH Sočne i slasne, prste da poližete
Ako volite ćufte u paradajz sosu, ove jagnjeće ćete da obožavate.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
Komentari (0)