ĆUFTE U SOSU Sočne i mekane kao duša, ovakve do sada niste jeli
Fenomenalno jelo nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
Za ćufte:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 2 kašike prezli
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 2 kašičice mlevene slatke paprike
- 1 kašika ulja
- so, biber
Sos:
- 500 ml soka od paradajza
- 500 ml vode
- 50 ml ulja
- 3 kašike brašna
- 1 kašika šećera
Priprema:
Izmešajte sve navedene sastojke za ćufte i ostavite pola sata u frižideru. Oblikujte loptice željene veličine. Sos: Propržite malo brašna na ulju, dodajte pasirani paradajz, izmešajte i polako dodajte malo po malo vode dok ne dobijete željenu gustinu sosa (ne morate svu vodu da sipate), zatim dodajte začine. Čim proključa, dodajte jednu po jednu ćuftu. Smanjite temperaturu ringle i kuvajte oko 40 minuta. Poslužite uz pire krompir.
Možda vas zanima:
ĆUFTE SA BRIONA Sočno jelo koje je Jovanka spremala Titu, a ukusa koji priča priče
Savršene ćufte u paradajz sosu sa krompirom bile su omiljene maršalu Titu.
JAGNJEĆE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU BOLJE OD KLASIČNIH Sočne i slasne, prste da poližete
Ako volite ćufte u paradajz sosu, ove jagnjeće ćete da obožavate.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)