ĆUFTE U SOSU Sočne i mekane kao duša, ovakve do sada niste jeli
Fenomenalno jelo nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
Za ćufte:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 2 kašike prezli
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 2 kašičice mlevene slatke paprike
- 1 kašika ulja
- so, biber
Sos:
- 500 ml soka od paradajza
- 500 ml vode
- 50 ml ulja
- 3 kašike brašna
- 1 kašika šećera
Priprema:
Izmešajte sve navedene sastojke za ćufte i ostavite pola sata u frižideru. Oblikujte loptice željene veličine. Sos: Propržite malo brašna na ulju, dodajte pasirani paradajz, izmešajte i polako dodajte malo po malo vode dok ne dobijete željenu gustinu sosa (ne morate svu vodu da sipate), zatim dodajte začine. Čim proključa, dodajte jednu po jednu ćuftu. Smanjite temperaturu ringle i kuvajte oko 40 minuta. Poslužite uz pire krompir.
Možda vas zanima:
ĆUFTE U SOSU Fenomenalne i sočne, osvojiće vas od prvog zalogaja
Slasne i ukusne, najbolje služite uz krompir pire.
ĆUFTE U SOSU Stari baka Mirin recept koji se prenosio generacijama, a nikad sočnije i slasnije
Služite toplo uz pire krompir.
SOČNE I SLASNE ĆUFTE U SOSU Zagrejaće vam dušu i telo, a pravi su raj za nepca
Slasno jelo budi sva čula, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)