ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Slasno jelo koje krepi organizam u trenu, a držaće vas dugo sitim

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.

ćufte u sosu
Shutterstock

Potrebno je:
Za ćufte

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 glavica luka
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 1 kašika ulja
  • so
  • biber
  • malo slatke paprike

Za paradajz sos

  • 500 ml soka od paradajza
  • 3 čaše vode
  • 0,5 dcl ulja
  • 3 kašike brašna
  • so
  • kašika šećera
  • malo slatke paprike

Priprema

U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, luk, prezle, začin, so, biber, ulje i mlevenu papriku. Izmešajte sve sastojke dobro pa ostavite bar 30 minuta u frižideru. Rukom oblikujte loptice željene veličine. Zasebno u tiganju, propržite malo brašna na ulju pa dodajte paradajz sok, izmešajte i dolijte vodu. Začinite. U ključalu vodu dodajte jednu po jednu lopticu mesa pa smanjite temperaturu. Kuvajte oko 40 minuta, na umerenoj vatri. Prijatno!

@moja.trpeza MAŠNICE OD TESTA Sastojci: 300g brašna T-400 200g kukuruznog brašna 2 jaja 250ml mleka Kvasac za pecivo Ulje So Šećer Priprema: Umutiti jaja, kvasac i mleko, pa dodati ulje i ostaviti 10 minuta da kvasac počne delovati. Dodati brašna, so i šećer, pa mesiti dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ostaviti da nadodje 20 minuta. Oblikovati male loptice, razvaljati i na tri dela zarezati gornji i donji deo. Sklopiti svaki deo tako da dobijete oblik mašnice. Stavite na pleh sa papirom za pečenje, premazati žumancem i po želji ukrasiti. Peći na 180°C 20 minuta. Pokriti krpom da omekšaju i poslužiti.dobili ste savršene mašnice u par koraka iznenadite svoje goste kulinarskim sposobnostima! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading